Capture 216.jpg
Capture 216.jpg

Στη δημοσιότητα είχε δοθεί βίντεο από την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Τώρα, η ίδια η φιλοϊρανική οργάνωση της Υεμένης αναρτά δικό της βίντεο από το χτύπημα.

Στο βίντεο φαίνεται ένας ένοπλος να βρίσκεται στην πλώρη του πλοίου και να περιφέρεται στο καράβι τοποθετώντας εκρηκτικά. Την ώρα της επίθεσης ακούγονται οι ένοπλοι των Χούθι να φωνάζουν: θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ και ο Θεός είναι μεγάλος.

Λίγο αργότερα, διακρίνεται ο ίδιος άντρας να πατά το κουμπί ενεργοποιώντας τα εκρηκτικά και ακολουθούν δυνατές εκρήξεις σε όλο το καράβι. Το πλοίο είχε εκκενωθεί προηγουμένως αφού οι Χούθι είχαν επιτεθεί με μικρότερα πυρά.

Το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε στις δεξαμενές του 150.000 τόνους αργού πετρελαίου. Οι Χούθι συμφώνησαν τελικά να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές λιμάνι, εν μέσω φόβων για διαρροή. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, φωτιές έκαιγαν στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ διαρροή πετρελαίου καταγράφηκε από τα ύφαλα, είδηση ωστόσο που δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί.


Πηγή