SYRIZA 1024x671 1.jpg
SYRIZA 1024x671 1.jpg

Ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα σύντομο τηλεφώνημα του νέου προέδρου της ΚΟ Νίκου Παππά.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τον γυρίσει πίσω δεν ικανοποιεί ούτε κατ’ ελάχιστο τον κ. Πολάκη, ο οποίος δίνει εκ νέου ραντεβού με την ηγεσία στην Κεντρική Επιτροπή.

«Δεν είμαι παιδάκι να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια τυπική ενημέρωση από τον Νίκο Παππά. Θα τα πούμε στην ΚΕ», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Εν μέσω αμφισβήτησης ακόμη και από στελέχη που τον στήριξαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν παραιτείται και προκαλεί τους εσωκομματικούς αντιπάλους του να του κάνουν μομφή στην ΚΕ.

«Ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού», αναφέρει η ΝΔ.

Η μομφή θα φέρει μεγαλύτερο διχασμό στο κόμμα σημειώνουν κορυφαία στελέχη, με τον καρατομημένο από πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο να καλεί τον κ. Κασσελάκη να κάνει την υπέρβαση με κάλπες.

Casus belli η διαγραφή

Προ του πειθαρχικού ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη για αντικομματική συμπεριφορά και τυχόν διαγραφή του θα σημαίνει και την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθηνά Λινού απέρριψε τις καταγγελίες Πολάκη τόσο για τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Πρόληψις και κυρίως ότι η ίδια ήταν μέρος της στημένης διαγραφής του. Στην ΚΟ μάλιστα είπε ότι ο Παύλος Πολάκης είναι φίλος της.

«Το μόνο που σκέφτηκα είναι «πρέπει να υπερασπιστώ αυτή τη γυναίκα που δεν έχει δικαίωμα λόγου, δεν μπορεί να μιλήσει βάσει του κανονισμού της Βουλής και κλαίει. Δεν σκέφτηκα ούτε τι συνέπειες θα έχει αυτό ούτε με ποιόν τα χαλάω. Ο Παύλος είναι φίλος μου και παραμένει φίλος μου», είπε η Αθηνά Λινού.

«Φίλοι δεν υπήρξαμε ποτέ, πολύ περισσότερο σήμερα! Όλη η Ελλάδα είδε στο βίντεο τι υπερασπίστηκες με το ψεύτικο και με χρονοκαθυστέρηση κλάμα σου! Η «φιλευσπλαχνία» που επιδείκνυες ήταν τελικά ένας φερετζές διασπάθισης δημοσίου χρήματος», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

Σε αυτό το σκηνικό ακραίας πόλωσης 8 κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ και μέλη της ΚΕ ζητούν την αναβολή της συνεδρίασης του σαββατοκύριακου, προκειμένου να ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει δυναμικά το παρόν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των συνδικάτων κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης τη ΔΕΘ.

Το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» είναι το νέο όνομα του κόμματος, το οποίο προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πέρα από την αλλαγή ονόματος, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή και θα έχει 151 μέλη.

Οι βουλευτές θα έχουν τρεις θητείες και στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξουν περιφέρεια, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να παραιτηθούν από τα κομματικά όργανα στα οποία εντάσσονται δύο χρόνια νωρίτερα.


Πηγή