01fda5a8 b93a 4560 b188 378a860463b6.jpeg
01fda5a8 b93a 4560 b188 378a860463b6.jpeg

Αφού εγκαινίασε το περίπτερο της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός έδειξε τις ικανότητές του στο ποδοσφαιράκι

Στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Αντικαγκελάριου και Υπουργού Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του στο επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, σε… έναν φιλικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Η επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα περίπτερα της ΔΕΘ, δοκιμάζοντας μάλιστα και τοπική μπύρα.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός έκανε στάση στο περίπτερο για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και ευρύτερα την προστασία του οικολογικού συστήματος, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε μια επίδειξη Drone από τον Ελληνικό Στρατό.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με ομάδα νεαρών παιδιών και σχολίασε τις επιδόσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων. «Ο Ολυμπιακός καλός, ο ΠΑΟΚ καλός αλλά θα κάνω τις προβλέψεις μου τον Μάρτιο», είπε χαριτολογώντας, σύμφωνα με το ThessToday.

Συναντήθηκε και με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη στην κωπηλασία Πέτρο Γκαϊδατζή. Μάλιστα είχε ένα σύντομο χαιρετισμό με τον νεαρό Ολυμπιονίκη, τον οποίον ευχαρίστησε για την επίδοσή του και την κατάκτηση του μεταλλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το περίπτερο της Γερμανίας

«Ευχαριστώ τη Γερμανία που δέχθηκε την πρόσκληση και την πρόκληση να είναι τιμώμενη χώρα γιατί είχαμε πολύ χώρο να καλύψουμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου (7/9/24) έκοψε την κορδέλα στο περίπτερο της Γερμανίας στη ΔΕΘ.

«Αφήσαμε πίσω μας την κρίση και η οικονομία αναπτύσσεται είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το περίπτερο της Γερμανίας στη ΔΕΘ.
Η Γερμανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα και την περίοδο της κρίσης δεν έφυγε συμπλήρωσε…
Να ανακαλύψουμε νέες ευκαιρίες, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και μίλησε για εξαιρετική συνεργασία».

Στο μεταξύ, τα συγχαρητήριά του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή