SYRIZA1 1024x643.jpg
SYRIZA1 1024x643.jpg

«Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου όπως προβλέπει το καταστατικό και θέλω Και να το κάνετε όχι κρυφά, αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια. Να δει όλη η κοινωνία στην πράξη την καθημερινή μομφή υπό την οποία ζω. Ακόμα και κομματάκια θα φτάσω στο στόχο μας στο καταστατικό συνέδριο. Σας αγαπώ πολύ», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν σήκωσε το γάντι για κάλπες εκλογής προέδρου ο Στέφανος Κασσελάκης και προκάλεσε τους «100» και τον Παύλο Πολάκη να καταθέσουν πρόταση μομφής δείχνοντας φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρότασή του απορρίφθηκε από την Κεντρική επιτροπή η οποία ψήφισε αργά το βράδυ να στηθεί κάλπη. Εκ των 212 παρόντων 86 μέλη τάχθηκαν υπέρ φανερής, 122 υπέρ της κάλπης και 4 δήλωσαν παρών.

«Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας. Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου. Τώρα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας στον Πρόεδρο και ζητούμε άμεση προσφυγή στη βάση», ανέφερε η πρόταση μομφής των 100.

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε παρών ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας mea culpa για την άλλοτε ένθερμη υποστήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Έπεσα έξω, ο Στέφανος και καλό παιδί είναι και φιλότιμο και καλές προθέσεις μπορεί να έχει αλλά για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν κάνει. Προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών για να πάμε μαζί ενωμένοι. Δεν το έκρυψα, υποψηφιότητα θα δηλώσω για να κάνω πράξη αυτά που είπα», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Κασσελάκης και Πολάκης συγκρούστηκαν μετωπικά, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στις μαντινάδες του βουλευτή του υπαινιγμούς για ομοφοβία.

«Αγαπητέ Παύλο ανέβασες στα social media φωτογραφίες από την οικογένειά σου από τα ψαρέματά σου την οικογένειά σου τη στολή σου συνεχώς. Και καλά κάνεις. Μήπως τάχα αυτό δεν είναι life style επειδή είναι της αντρικής σχολής; Είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από 300 μέτρα και πάνω από 300 μέτρα», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Εγώ τη Δώρα στην εξέδρα μιας προεκλογικής μου ομιλίας δεν την ανέβασα ποτέ», απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε τα όσα έχει πει για τον Αλέξη Τσίπρα και τις αιχμές για τα μαύρα ταμεία.

Δεν σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης

«Καλά ήρθα εγώ να σας πουν πώς λειτουργούν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα και κάποιοι εξεγέρθησαν;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.,

«Και στον ΣΥΡΙΖΑ;», ρώτησε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Υπάρχει μια σκανδάλη που τραβήχτηκε νωρίς. Αυτή ήταν η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο. Ζήτησε νέες εκλογές. Βρέθηκε υποψήφια για μια μέρα μετά έκανε πίσω», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται. Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές. Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές προέδρου», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Υπάρχει έλλειμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα. Και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά των επικριτών επιμένοντας σε διαγραφές.

«Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Το κείμενο της πρότασης μομφής καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή Πολάκη», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση με εργαζομένους από την Αυγή και το Κόκκινο

Ένταση σημειώθηκε και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς εργαζόμενοι στην Αυγή και το Κόκκινο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα θέλησαν να μπουν στην αίθουσα ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Μετά από παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στην αίθουσα, φώναξαν συνθήματα ενώ δεν έλλειψαν οι αντεγκλήσεις με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη.


Πηγή