syriza 930x550 1.jpg
syriza 930x550 1.jpg

«Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της αριστερά καταφεύγοντας ακόμα να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της ΚΕ φορώντας τους σακούλα, κουκούλα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΚΕ που τον καθαίρεσε και αποχωρεί από το όργανο.

Η πρόταση μομφής κατά του στέφανου Κασσελάκη πέρασε με 163 «υπέρ», 120 «κατά» και τρία λευκά.

«Είμαστε και από την κοινωνία και από τη βάση ως μέλη ΚΕ και βουλευτές και οι υπόλοιποι και υπόλοιπες που είναι στην ΚΕ έχουν εκλεγεί από τη βάση με την ίδια νομιμοποίηση που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Άρα δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα ούτε κουκουλοφόροι. Υπάρχει το καταστατικό», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σπίρτζης: «Αναμετρήθηκε η ανυποληψία του ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα ενός προοδευτικού πόλου»

«Αναμετρήθηκε η ανυποληψία και ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ που στην πράξη στήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ελπίδα της κοινωνίας για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Να γίνει ένα κανονικό κόμμα που θα μπορεί να διαγράφει τους υβριστές του άμεσα. Να έχει μια σαφή γραμμή. Δεν μπορεί να μην διαγράφεται ο κ. Πολάκης», δήλωσε ο Πέτρος Παππάς μιλώντας το πρωί στο MEGA.

«Θέλω να μου εξηγήσει αυτός που λέει ότι αυτή η ΚΕ είναι απονομιμοποιημένη πως γίνεται αυτό όταν μέχρι προχθές όλοι διαπίστωναν ότι η πλειοψηφία της ήταν υπέρ Κασσελάκη», είπε ο Χρήστος Γιαννούλης στο MEGA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε βαριά τραυματισμένος από την πρωτοφανή στα χρονικά πρότασης μομφής στο πρόεδρο και ήδη στελέχη που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη ανησυχούν για την ενότητα του κόμματος.

«Εγώ διαφωνώ με την τηλεφωνική ψήφο. Είναι λάθος. Εγώ θα αγωνιστώ για να αλλάξει», δήλωσε η Έλενα Ακρίτα.

Ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ

«Είτε βγω πρόεδρος είτε χάσω θα συνεχίσω να είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίζω την προοπτική του κόμματος Καλώ και όλους τους συνυποψηφίους μου να κάνουν το ίδιο», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

«Ανέλαβαν να διορθώσουν το δήθεν λάθος της κοινωνίας. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ο δημοκρατικός λαός θα απαντήσει», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Η ΚΕ αποφάσισε να εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα ηρεμία ένα μήνυμα δημοκρατικού διαλόγου σε όλον το προοδευτικό κόσμο τον κόσμο που πληγώθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις και θα πάνε όλα όπως προβλέπει το δημοκρατικό μας καταστατικό», είπε ο Νίκος Παππάς.

Αύριο συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για να οριστεί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Ο οδικός χάρτης για συνέδριο και κάλπες – Ποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως αποφασίστηκε, θα γίνει άμεσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και νέα συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος σε 15 ημέρες, έτσι ώστε να οριστεί πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές και πότε θα γίνει έκτακτο συνέδριο.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εισηγηθεί έκτακτο συνέδριο όπου και θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Απόστολος Γκλέτσος.


Πηγή