4365573 scaled.jpg
4365573 scaled.jpg

4365573 scaled.jpg

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Πότε έρχεται βελτίωση του καιρού

Νέο, επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Τρίτης 10/9 για το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Αtena.

Η κακοκαιρία, που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11/9.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια).

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10-9 μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 11/9 στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10/9 και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 11/9 στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης 10/9 έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11/9 στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης 10/9 και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 11/9 στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Τρίτης 10/9, «επειδή αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας αναμένεται να συμπέσει χρονικά με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου και λόγω εποχής ενεργοποιείται η θερμική αστάθεια, χρειάζεται προσοχή μιας και αυτός ο παράγοντας θα ενισχύσει περισσότερο τα φαινόμενα που αναμένουμε.

Η τρίτη φάση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ σήμερα και έως το απόγευμα περίπου αύριο και θα αφορά στο ανατολικό Αιγαίο και τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Σε ό, τι αφορά τον νομό Αττικής δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο σε αντίθεση με τον νομό Θεσσαλονίκης όπου τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα – επικίνδυνα». 

vradini.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Πηγή