Επιστροφή στο σχολείο από σήμερα για 1,3 εκατομμύρια μαθητές με τη νέα σχολική χρονιά να φέρνει μια σειρά από αλλαγές, οι οποίες μεταξύ άλλων σχετίζονται με τις απουσίες των μαθητών, τις αποβολές και τη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Μια από τις μεγάλες αλλαγές της νέας σχολικής χρονιάς έχει να κάνει με τα κινητά τηλέφωνα καθώς η Ελλάδα προστίθεται στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που προχωρούν στην απαγόρευση της χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία.

Την ίδια ώρα όμως, πολλά από τας σχολεία μπορεί να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, ωστόσο δεν  πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό.

Συγκεκριμένα, πολλά αυτά βρίσκονται σε κοντέινερ καθώς τα σχολεία είχαν καταστραφεί από τις πλημύρες και δεν έχουν επισκευαστεί ακόμα ενώ πολλά τμήματα συγχωνεύονται και τάξεις θα λειτουργήσουν με 25 ή και περισσότερους μαθητές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γεροβασίλη, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι συμβαίνει στο 91ο Δημοτικό σχολείο Παγκρατίου.

«Υπάρχουν συγχωνεύσεις στην Δ’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Δεν ξέρω πώς αυτό θα λειτουργήσει μαθησιακά για τους μαθητές. Υπάρχουν και παιδιά που θέλουν παράλληλη στήριξη. Έχουμε μαζέψει υπογραφές και έχουν στείλει τις επιστολές. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και κτιριακά και με την πυρασφάλεια. Έχουμε και κάποιες ελλείψεις σε δασκάλους».


Πηγή