Με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία ξεκίνησαν και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, τις συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά και τις άθλιες κτιριακές υποδομές.

Πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς και γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί λένε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα.

Οι αγιασμοί σημαδεύτηκαν από κινητοποιήσεις εναντίον των συγχωνεύσεων τμημάτων με τους γονείς να ζητούν να καλυφθούν τα κενά και καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν αριθμούς.

Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές αγωνιούν για την επόμενη ημέρα ενώ λίγα μέτρα από το κέντρο της Αθήνας σχολικές αίθουσες λειτουργούν μέσα σε κοντέινερ.

Στην περιοχή του Ζωγράφου, στην οδό Αστερίου, μεταφέρθηκαν οι μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου καθώς είχε κριθεί ακατάλληλο λόγω στατικότητας από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν στα συγκεκριμένα κοντέινερ χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλεψη για τη μεταφορά τους με λεωφορεία, με τους γονείς να είναι εξοργισμένοι.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι γονείς αναμένεται να συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο χώρο ώστε να διαμαρτυρηθούν. Κλειστό παρέμεινε και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου όπου οι γονείς έκαναν διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις.

Περισσότερο εκνευρισμό δημιούργησε και ένα έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης προς την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τίτλο:

«Εξοικονόμηση προσωπικού».

Μέσω αυτού του εγγράφου ζητούσαν να μάθουν πόσο προσωπικό εξοικονομήθηκε από τις συγχωνεύσεις.

Χωρίς κινητά στα θρανία οι μαθητές

Με το σύνθημα «κινητό στην τσάντα» ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία.

Το βάρος τήρησης των νέων κανόνων πέφτει πλέον στους εκπαιδευτικούς, αν και οι πλειοψηφία δηλώνει πως δεν πρόκειται να πάρει τον ρόλο του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται πως η μη συμμόρφωση των μαθητών και μαθητριών θα επιφέρει την επιβολή του μέτρου της μονοήμερης αποβολής.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής ή μία μαθήτρια βιντεοσκοπεί /φωτογραφίζει/ μαγνητοφωνεί καθηγητές ή συμμαθητές του, χωρίς συναίνεση ή συγκατάθεση, η ποινή του θα είναι τριήμερη αποβολή ενώ με συγκατάθεση/ συναίνεση θα αποβάλλεται για 1 έως 3 ημέρες.

Αν η φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση αφορά προσωπικά δεδομένα τρίτων προσώπων, τότε ο Σύλλογος Διδασκόντων υποχρεούται να εφαρμόσει το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος.


Πηγή