Udinese.jpg
Udinese.jpg

Ο αγώνας άρχισε με τους γηπεδούχους να δείχνουν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους, καθώς μόλις στο 2 λεπτό ο αρχηγός Ενρίκο Ντελ Πράτο βρήκε δίχτυα για να διαμορφώσει το 1-0. Η Ουντινέζε ωστόσο δεν το έβαλε κάτω δημιουργώντας απανωτές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να προβληματίζει τον τερματοφύλακα της Πάρμα. Όμως οι “Τζαλομπλού” διψούσαν για την νίκη, και λίγο πριν την ανάπαυλα, επεκτείναν το προβάδισμα σε 2-0 με τον Μπόνι στο 43′.

Η Ουντινέζε μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα βρίσκοντας κατευθείαν δίχτυα στο 50′ με τον Λούκα μειώνοντας σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν “φορτσάρει” για τα καλά πλέον ανατρέποντας το “μομέντουμ”. Έτσι, κρατώντας αυτόν τον ρυθμό, η Ουντινέζε ισοφάρισε με τον Θοβέν στο 68 λεπτό με φανταστικό σουτ, ισορροπώντας πλέον το ματς στο 2-2. Τα πράγματα για την Πάρμα πήγαιναν από το “κακό στο χειρότερο”, καθώς στο 74′ ο Κεϊτά είδε την κόκκινη κάρτα, έχοντας “χρεωθεί” μία κίτρινη αργότερα, με τους γηπεδούχους πλέον να μένουν με δέκα παίκτες. Οι “τζεμπρέτε” φτάνοντας τόσο κοντά στην νίκη, δεν ήθελαν να συμβιβαστούν με το ένα πόντο.

Με το σύνθημα “ανατροπή” η φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά, και ο Θοβέν σκόραρε ξανά στο 77′ για να ολοκληρώσει το ολικό “τουμπάρισμα” για το 3-2. Με αυτόν τον τρόπο η Ουντινέζε πήρε τους πολύτιμους τρείς πόντους για να κρατήσει το σερί της, και να “φιγουράρει” πλέον στην κορυφή της Serie A.//ΑΒ.

Αναλυτικά το πρόγραμμά της 4ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 14/09

Κόμο – Μπολόνια 2-2
Έμπολι – Γιουβέντους 0-0
Μίλαν – Βενέτσια 4-0

Κυριακή 15/09

Τζένοα – Ρόμα 11
Αταλάντα – Φιορεντίνα 3-2
Τορίνο – Λέτσε 0-0
Κάλιαρι – Νάπολι 0-4
Μόντσα – Ίντερ 1-1

Δευτέρα 16/09

19:30 Πάρμα – Ουντινέζε 2-3
21:45 Λάτσιο – Βερόνα


ertsports.gr