Στο εσπερινό Λύκειο των Χανίων επικρατεί πανικός. Ασθενοφόρο έχει σπεύσει στο σχολείο για να παραλάβει έναν τραυματισμένο μαθητή.

Εκεί, όπου λίγο νωρίτερα ομάδα εξωσχολικών, ανάμεσα τους και ανήλικοι, έβγαλαν μαχαίρια και τραυμάτισαν 17χρονο μαθητή του συγκεκριμένου σχολείου στο πρόσωπο και το σώμα.

«Δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι πάνω σε καυγά, δηλαδή ξεκίνησε καυγάς από το πουθενά και εκεί μετά έβγαλε μαχαίρι. Έχει πανικοβληθεί, όπως και να ‘χει δεν το περίμενα κάτι τέτοιο. Τον μαχαίρωσαν στο χείλος, έχει και στο χέρι, ξώφαλτσα πήρε και στην πλάτη, δηλαδή δεν ξέρω τι να πω», είπε η μητέρα του θύματος.

Οι ανήλικοι νταήδες το έβαλαν στα πόδια μετά την επίθεση, με συμμαθητές και καθηγητές του 17χρονου να προσπαθούν να φροντίζουν τα τραύματά του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

«Φύλαξη στα σχολεία δεν υπάρχει, σε διάλειμμα ήταν, στο προαύλιο του σχολείου ήταν, ήρθανε μέσα οπλισμένοι, ήταν έτοιμοι αυτοί, ήταν σχεδιασμένο αυτό. Έκανε 56 ράμματα», είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Τα παιδιά ήταν εξωσχολικά είχαν προηγούμενα με κάτι άλλους μαθητές του ΕΠΑΛ τον χαράκωσαν με μαχαίρι στο πρόσωπο».

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 8 νεαρούς, 6 από αυτούς ήταν ανήλικοι. Μαζί συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

«Χειροπέδες» στους νταήδες με τα ρόπαλα

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται και οι ανήλικοι κουκουλοφόροι, οι οποίοι για τα μάτια μιας κοπέλας, χτύπησαν με ρόπαλα σε προαύλιο σχολείου στο Παλαιό Φάληρο, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους της πως ένα αγόρι την ενοχλούσε, με αποτέλεσμα να να δημιουργηθεί ην αιματηρή συμπλοκή. Μάλιστα, το κορίτσι έχει κληθεί για κατάθεση.

Ο ένας από τους τραυματίες, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Το θέμα είναι να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη του χτυπήματος, η ακοή του έχει ένα θέμα και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνει και μία μαγνητική», είπε ο πατέρας του θύματος.

«Στο σχολείο εδώ πέρα κάποιους δείρανε με ρόπαλα, κάποια παιδιά. Ξέρω απλά ότι χτυπήσανε για μία κοπέλα», είπε ένας μαθητής του σχολείου.

10χρονες πιάστηκαν στα χέρια στο Μεσολόγγι

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται δύο δεκάχρονα κορίτσια, λόγω μιας έντονης λογομαχίας, πιάστηκαν στα χέρια μέσα σε σχολική αίθουσα στο Μεσολόγγι.

Το σοβαρό περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών να αλληλομηνυθούν και τελικά να συλληφθούν.


Πηγή