11 6.jpg
11 6.jpg

Πιο οργανωμένο φαίνεται να είναι το σύνολο των καταιγίδων στο Ιόνιο, όπου πιθανόν να είναι και πιο ισχυρά τα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα περιμένουμε σποραδικές νεφώσεις και το μεσημέρι στα ορεινά τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι βελτιωμένος. Μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα πλησιάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26-27 βαθμούς, 29 τοπικά στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και έως 29 οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, πρόσκαιρα θα είναι δυτικοί έως 5. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5, στα ανατολικά έως και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το πρωί προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στα νότια παραθαλάσσια της Χαλκιδικής θα βρέξει ασθενώς και το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-24 βαθμούς, με ασθενείς βόρειους ανέμους, μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους.


Πηγή