ploio.png
ploio.png

Το ταχύπλοο παρουσίασε εισροή υδάτων 3,5 ν.μ. βόρεια της Πάρου και στη συνέχεια βυθίστηκε.

Στο σημείο έφτασαν δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού για βοήθεια, καθώς υπήρχαν 6 επιβαίνοντες (πέντε Έλληνες και ένας Λιβανέζος), και το πλοίο «Blue Star ΠΑΡΟΣ», που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Νάξου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα αφού το λιμενικό τους ανέβασε στο σκάφος, το ταχύπλοο χάθηκε στα βάθη της θάλασσας.

Ένας από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε, λόγω τραυματισμού του στο πόδι στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου παραμένει για νοσηλεία. Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Μιχάλης Λυγνός, πλοίαρχος «Blue Star Πάρος», μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα όσα συνέβησαν.

«Εμάς μας κάλεσε το ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, το οποίο κάλεσε τα πλοία που ήταν στην περιοχή. Μας έδωσαν το στίγμα και στρέψαμε κατευθείαν εκεί. Κόψαμε ταχύτητα, είδαμε το σκάφος, τους κάναμε σινιάλο για να καταλάβουν πως έχουμε πάει για βοήθεια. Πλησιάσαμε και τους τραβήξαμε έναν προς έναν στο πλοίο. Είχε κυματισμό, αι 6 μποφόρ και αυτό δυσκόλευε λίγο την κατάσταση. Μόλις ανέβηκε και  ο τελευταίο επιβάτης, μετά από ένα λεπτό βυθίστηκε το ταχύπλοο. Είχε πάρει ένα από την πίσω μεριά, λογικά κάπου είχε βρει. Ήταν Έλληνες. Από ότι έμαθα το σκάφος είχε ξεκινήσει από Μύκονο και είχε πάει στην Πάρο και επέστρεφε».


Πηγή