4 27.png
4 27.png

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και στα νησιά του Ιονίου με βροχές μέτριας έντασης μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές, αλλά και αρκετά διαστήματα με ήλιο.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και σε Κυκλάδες και Κρήτη, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 25-27 βαθμούς στα ηπειρωτικά, τοπικά 28 στα δυτικά και έως 29 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις, δε θα ξεπεράσουν τα 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν έως 4-6, τοπικά και 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται το πρωί ηλιοφάνεια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα   αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-27 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4-5, στα ανατολικά έως και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι και το μεσημέρι, με βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς, με βόρειους ανέμους 3-4 μποφόρ, το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.


Πηγή