4389859 1.jpg
4389859 1.jpg

Η Athens Kallithea έδειξε από την αρχή πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα. Κόντρα στον Ολυμπιακό αν και ηττήθηκε έδειξε πως χρειάζεται να ιδρώσουν ακόμα και οι “μεγάλοι” για να πάρουν το τρίποντο. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό όπου ήταν πολύ κοντά στο να νικήσει εν τέλει πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΑΕΚ δεν ξέφυγε από τον κανόνα, καθώς η ομάδα από την Καλλιθέα έκλεισε τους διαδρόμους και έβαλε δύσκολα στον Ματίας Αλμέιδα, ενώ στην κόντρα δημιουργούσε ρήγματα.


Ο αγώνας:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 26ο λεπτό όταν ο Μάνταλος με γλυκιά σέντρα τροφοδότησε τον Πιερό αλλά ο επιθετικός από την Αϊτή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στιγμές αργότερα ήρθε και η απάντηση από το σύνολο του Μάσιμο Ντονάτι. Ο Μουτίνιο βγήκε στην κόντρα πάσαρε στον Μανθάτη με τον Στρακόσα να αποκρούει την προσπάθεια του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού. Στο 33′ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή της αναμέτρησης με την “Ένωση” να χάνει πενταπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Πήλιος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή ο Μπερναμπέ απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμάνσκι που επιχείρησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ισπανός κίπερ αν και βρέθηκε στην αντίθετη κίνηση με μια εξαιρετική απόκρουση κράτησε το μηδέν, ωστόσο η μπάλα έμεινε ζωντανή μέσα στην περιοχή, βρέθηκε στα πόδια του Κοϊτά που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Πινέδα αλλά η διπλή προσπάθεια του Μεξικανού να στείλει την μπάλα στα δίχτυα βρήκαν πάνω στο… τείχος της άμυνας. Στιγμές πριν ο Τζήλος στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Ελίασον δοκίμασε τα πόδια του από μακριά αλλά και πάλι ο Ισπανός είχε απάντηση.

Η δυσκολοκατάβλητη Athens Kallithea προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ (highlights)
(INTIME)

Στην επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια Μάνταλος και Πιερό συνεργάστηκαν για ακόμα μια φορά αλλά ο επιθετικός από την Αϊτη δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 59ο λεπτό Πινέδα και Ελίασον έπαιξαν το 1-2 ο Σουηδός πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 68ο λεπτό ο Μουτίνιο δεν τιμώρησε το ολέθριο λάθος του Πήλιου που με λάθος πάσα έβγαλε σε θέση εκτελεστή τον παίκτης της Athens Kallithea, αλλά ο Πορτογάλος έπιασε αέρα. Στο 72ο λεπτό Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ ο Τζιάνι έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 77ο λεπτό ο Φερνάντες έκανε το σουτ αλλά ο Μπερναμπέ είχε και πάλι απάντηση. Η ώρα περνούσε και η ΑΕΚ δεν είχε βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ομάδας από την Καλλιθέα. Στο 87ο λεπτό ο Φερνάντες έκανε την σέντρα ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά από ευνοϊκή θέση αλλά και πάλι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 89ο λεπτό όταν ο Σοϊρι βρέθηκε απέναντι στον Στρακόσα με τον κίπερ της “Ένωσης” να αποκρούει. Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα από την Καλλιθέα να αναγκάζει τους “κιτρινόμαυρους” σε απότομη προσγείωση.

Η δυσκολοκατάβλητη Athens Kallithea προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ (highlights)Η δυσκολοκατάβλητη Athens Kallithea προσγείωσε απότομα την ΑΕΚ (highlights)

(INTIME)

Γκολ:
Κίτρινες: 13′ Πασαλίδης, 23′ Μότοκ, 53′ Μερκάτι / 45′ Κοϊτά, 65′ Μάνταλος, 78′ Γιόνσον, 90+1′ Πινέδα.
Κόκκινες:
Δοκάρι:

Athens Kallithea: Μπερναμπέ, Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Μανθάτης, Μερκάτι (66′ Ντιαγέ), Ντιμπά, Χάνουσεκ, Ντεμέτριους (66′ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (71′ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85′ Σοϊρί)

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί (36′ Κάλενς), Πήλιος, Σιμάνσκι (66′ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (75′ Τσιλούλης), Κοϊτά (66′ Τσούμπερ), Ελίασον (75′ Φερνάντες), Πιερό

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 21/09
Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4
Άρης – Ολυμπιακός 2-1
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Κυριακή 22/09
Λεβαδειακός – ΟΦΗ 1-1
Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1
Ατρόμητος – Λαμία 4-1
Athens Kallithea – ΑΕΚ 0-0

Δείτε τη βαθμολογία της Super League, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//ΝΚ


Πηγή