metavolismos.jpg
metavolismos.jpg

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι ακριβώς είναι ο μεταβολισμός και ποιος είναι ο ρόλος του στη ζωή μας; Ο μεταβολισμός αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία το σώμα μας μετατρέπει τις θερμίδες από τα τρόφιμα σε ενέργεια. Όταν ο μεταβολισμός μας λειτουργεί αργά, οι εσωτερικές διαδικασίες εκτελούνται σε “χαλαρούς ρυθμούς”, με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ενέργεια αντί να καταναλώνεται. Ας εξετάσουμε τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο μεταβολισμός σου ίσως χρειάζεται μια “ενεργοποίηση”.

1. Σταθερό βάρος

Εάν διαπιστώνεις ότι το βάρος σου παραμένει σταθερό, παρόλο που τηρείς μια διατροφή και ασκείσαι, ίσως να αντιμετωπίζεις “αντίσταση στην απώλεια βάρους”. Αυτό υποδηλώνει ότι το σώμα σου αποθηκεύει θερμίδες αντί να τις καίει.

2. Αέρια και φούσκωμα στην κοιλιά

Αν η καθημερινότητά σου περιλαμβάνει αυτές τις καταστάσεις μετά από κάθε γεύμα, ενδέχεται να αντιμετωπίζεις δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως φλεγμονές και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

3. Ανισορροπίες ορμονών

Ένας αργός μεταβολισμός μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες που επηρεάζουν την όρεξη, τον ύπνο και το άγχος. Ενδέχεται να παρατηρήσεις ξηρότητα στο δέρμα σου ή αραίωση των μαλλιών σου.

4. Αστάθεια επιπέδων σακχάρου

Αν αισθάνεσαι συνεχώς πείνα και επιθυμία για γλυκά, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι το σώμα σου δεν ρυθμίζει σωστά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να βρεθείς σε μια αδιάκοπη “κυκλική πάλη” με την ενέργειά σου, νιώθοντας εξάντληση.


Πηγή