kikilias.png
kikilias.png

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε διανύουμε μία δύσκολη περίοδο καθώς έχουν ξεκινήσει πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας αλλά και πυρκαγιές.

Ως αποτέλεσμα, όπως είπε, οι μισές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας απασχολούνται με τις πλημμύρες και οι άλλες μισές με τις πυρκαγιές.

Αναφέρθηκε και στου εποχικούς πυροσβέστες.

«Από τη δεξαμενή των εποχικών πυροσβεστών και σε όσους έχουν υπηρετήσει σε άλλα σώματα ασφαλείας είναι η κύρια δεξαμενή που δίνουμε μοριοδότηση και προσλάβουμε δασοκομάντος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή τους και τη συνεισφορά τους στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε:

«Η αντιπυρική περίοδος τελειώνει σε ένα μήνα. Μέχρι σήμερα τα στοιχεία λένε πως βρισκόμαστε σε καμένες εκτάσεις 24% κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 20ετιάς σε μία χρονιά που είχε τις πιο δύσκολες πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Συνεχίζουμε και κάνουμε αντιπυρικές ζώνες, κλαδεύουμε δέντρα, θα ενισχύσουμε την προσπάθεια μας να καθαριστούν τα οικόπεδα. Θα συνεχιστεί όλο τον χειμώνα η κατασκευή αντιπυρικών ζωνών. Επιπλέον, οι ποινές δεν είναι οι ίδιες. Είναι κακούργημα πλέον κι προφυλακίζονται. Θέλουμε να έχουμε πάνω από 50 drone μέρα νύχτα. Εκπαιδεύουμε και τους πυροσβέστες μας».

Αναφερόμενος στις πλημμύρες είπε:

«Είναι αρμοδιότητα των Δήμων να καθαρίζουν φρεάτια ώστε να λειτουργεί το οδικό κομμάτι. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πλημμυρίζουν συχνά και τα ελέγχουμε. Στη Θεσσαλία τα έργα έχουν ειδικό βάρος γιατί ξανασχεδιάζεται το κομμάτι των όμβριων υδάτων και της απορροής του στον κάμπο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί είναι μία πολυσύνδετη άσκηση που αφορά και τα σχολεία για το πώς πρέπει να είναι θωρακισμένα».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και το χθεσινό debate  αλλά και στον Χάρη Δούκα ανέφερε:

«Μου προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι άκουσα πως η πρόταση είναι πως θα πάρουν τα πιο σύνθετα drone. Μάλλον δεν θα πρέπει να απορούν γιατί το ποσοστά τους είναι αυτά. Ο κ. Δούκας με επισκέφτηκε νωρίς ως δήμαρχος και έχουμε επικοινωνία σε κάποια πράγματα που του έχω ζητήσει. Ο άνθρωπος έχει καλή πρόθεση αλλά διαφωνώ  με τον  τρόπο που έχει διαχειριστεί αρκετά πράγματα. Θα τον κυνηγάει για πολλά χρόνια ότι θα ρίξει 5 βαθμούς τη θερμοκρασία της πόλης».


Πηγή