kairos.png
kairos.png

Τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα σε όλες τις περιοχές, ίσως λίγο μεγαλύτερα στα νησιά του Αιγαίο.

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές περιοχές θα πυκνώσουν, με πιθανότητα μικρής διάρκειας τοπικών βροχών. Μόνο στο βόρειο Ιόνιο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις από το πρωί, μα ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, θα φτάσουν οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι κοντά στους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 32 σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, 29 – 30 στο Αιγαίο, τοπικά στα Δωδεκάνησα 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους. Στα βόρεια θαλάσσια τμήματα θα πνέουν με εντάσεις 2 – 4 μποφόρ και στα νότια 4 – 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, παροδικά πιο πυκνή το πρωί. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 22 – 32 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι 2  -3 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 – 29 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς 2 – 3 μποφόρ.


Πηγή