5 33.png
5 33.png

Σκέφτονται και πράττουν σαν ενήλικοι εγκληματίες. Είναι όμως, όλα τους παιδιά. Ανήλικοι που εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων ανηλίκων κι ένα κοινωνικό φαινόμενο που πάει από το κακό… στο χειρότερο.

Μεταμόρφωση: Καρτέρι για ξύλο

Ένα 24ωρο μετά από τις εικόνες στην Γλυφάδα και τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 14χρονης μαθήτριας, δύο ακόμη παρόμοιες υποθέσεις έρχονται στο φως. Στη Μεταμόρφωση, ένας 17χρονος και η «παρέα του» έστειλαν στο νοσοκομείο έναν 16χρονο, για τα μάτια μιας κοπέλας.

Η περιγραφή, αποκλειστικά στο live news, της μητέρας του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε άγρια είναι συγκλονιστική.

«Ο γιος μου είχε μία σχέση μ’ ένα κοριτσάκι, το οποίο κοριτσάκι είχε μια προηγούμενη σχέση. Ο γιος μου δεχόταν απειλές. Το λάθος του ήταν ότι δεν το είπε στην οικογένειά του. Φοβήθηκε. Έδωσε ένα ραντεβού να μιλήσουν. Εμφανίζεται το παιδί μου, μόνο του, εμφανίζεται αυτό το ον με 50 άτομα. Με καδρόνια. Τον ξυλοφόρτωνε αυτός που τον κάλεσε να μιλήσουν, τα καδρόνια τα κρατούσαν η αψίδα που είχε δημιουργηθεί γύρω του, φώναζαν ότι «αν τυχόν δούμε αίμα επάνω του (στον δράστη) θα σε αποτελειώσουμε. Το βάζουν στη μέση και «τρώει» ένα «μπουκέτο» στο μάτι. Χάνει το φως του, πέφτει κάτω, δέχτηκε 20 με 30 χτυπήματα στο κεφάλι και στα πλευρά», είπε η μητέρα του 16χρονου.

Τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονο αγοριού που πέρασε δυο μέρες με τον γιο της στο νοσοκομείο, σοκάρουν. Κι ακόμα περισσότερο, το γεγονός ότι ο 17χρονος που χτύπησε τον γιο της έχει κατηγορηθεί τρεις ακόμη φορές για ξυλοδαρμό, χωρίς να έχει γίνει, όπως εκείνη λέει, το παραμικρό.

«Μετά από δύο 24ωρα στο νοσοκομείο το παιδί βρίσκεται στο σπίτι. Τα χτυπήματά του είναι στο αριστερό του μάτι όλο, δεν βλέπει, είναι κλεισμένο, στο αυτί του, σ’ όλη του την αριστερή μεριά είναι. Την πρώτη ημέρα ο κερατοειδής ήταν «κομμάτια». Ενδοφλέβια αντιβίωση χρειάστηκε, ορούς, αξονικές. Για το συγκεκριμένο υπάρχουν άλλες δυο – τρεις υποθέσεις ξυλοδαρμού. Οι νόμοι πού υπάρχουν; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα ανήλικα τι πιστεύουν; «Τον χτύπησα. Και; Θα περάσω το αυτόφωρο – αν το περάσω κι όλας – και ο εισαγγελέας θα με αφήσει έξω γιατί είμαι ανήλικο». Όταν κάποιος κάνει κάτι, πρέπει να τιμωρείται», είπε η μητέρα του ανήλικου.

Ερμιόνη: Ο… κομμωτής με τη φαλτσέτα

Στην Ερμιόνη, δυο 17χρονοι φέρονται να επιτέθηκαν σ’ έναν 12χρονο μαθητή, την ώρα του διαλλείματος.

Ο 12χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι οι δύο μαθητές της τρίτης Λυκείου τον πλησίασαν, άρχισαν να τον απειλούν και στη συνέχεια, ενώ τον είχαν ακινητοποιημένο, του ξύρισαν με την φαλτσέτα το μουστάκι. «Είναι κομμωτής» ανέφερε ο ένας εκ των δύο φερόμενων δραστών, τονίζει ο δικηγόρος του.

«Φαίνεται τα παιδιά να κατηγορούνται για μια απλή σωματική βλάβη, για μία απειλή και μία, ας πούμε, ληστεία. Το παιδί κουρεύει. Το παιδί το μικρό κουρεύει. Είχαν και φαλτσέτα γιατί είναι κομμωτής ο δικός μας ο πελάτης. Και το ξέρουν. Κι είναι φίλοι του», είπε ο δικηγόρος του 17χρονου φερόμενου δράστη.

Ο πατέρας του 17χρονου, από την πλευρά του, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, παραδέχεται ότι ο γιος του είχε επάνω του φαλτσέτα ενώ βρισκόταν στο σχολείο αλλά ισχυρίζεται ότι όλα είναι υπερβολές και ότι τα παιδιά απλά… έπαιζαν μεταξύ τους.

«Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σοβαρό. Τα παιδιά είναι παιδιά, εκεί έπαιζαν, τώρα ούτε… αυτά που λένε είναι όλα… Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Είχαν φαλτσέτα άλλα το θέμα είναι ότι δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά που λέγονται. Ούτε τρομοκρατία, ούτε ληστεία, ούτε τίποτα τέτοιο. Εμάς δεν μας έχουν συλλάβει. Απλά πήγαμε κι εμείς να δώσουμε κατάθεση, ας πούμε, που δεν ξέρουμε τίποτα τι έχει γίνει. Τα παιδιά είπαν, ήταν μεταξύ τους, με τη θέλησή τους. Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα που… Έπαιζαν μεταξύ τους. Τώρα φοβήθηκαν οι γονείς τους και έκαναν αυτά που έκαναν; Είναι άλλο αυτό. Τώρα μεγαλώνουμε πράγματα χωρίς να υπάρχουν», είπε ο πατέρας του 17χρονου.

Οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν αμέσως, μετά τη μήνυση που άσκησε η οικογένεια του 12χρονου εναντίον τους, οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Ναυπλίου.

Ο δικηγόρος του 12χρονου θύματος στο Live News

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου μιλώντας για το περιστατικό της επίθεση που δέχθηκε ο ανήλικος με την φαλτσέτα είπε ότι ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της επίθεσης και τόνισε ότι θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός έγινε μέσα στο προαύλιο του σχολείου.


Πηγή