treno 2 1024x683.jpg
treno 2 1024x683.jpg

Είναι οι πρώτες εικόνες από την εκκένωση του σειρμού του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη.

Δεκάδες επιβάτες σαστισμένοι περπατούν πάνω στις γραμμές του τρένου και προσπαθούν να φτάσουν στον πλησιέστερο σταθμό.

Οι επιβάτες τράβηξαν το μοχλό ασφαλείας για να ανοίξουν οι πόρτες του τρένου όταν είδαν τον καπνό και τις φλόγες να ξεπηδούν κάτω από τα βαγόνια.

Στο σημείο σημαίνει συναγερμός, οι επιβάτες πανικόβλητοι πηδούν από τα βαγόνια.

«Μας άφησαν μέσα κλεισμένους ανοίξαμε την πόρτα κινδύνου πηδήξαμε με κίνδυνο και την ζωή μας, κάποιοι επιβάτες μας βοήθησαν να κατέβουμε από το τρένο», δήλωσε επιβάτης.

Ο συρμός ήταν σταματημένος στο σημείο, σε κόκκινο φωτόσημο και ο μηχανοδηγός περίμενε να ανάψει το πράσινο για να μπορέσει να ξεκινήσει, τότε ήταν που επιβάτες διαπίστωσαν ότι κάτω από το τρένο σε καλώδια της γραμμής βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ: «Ο οδηγός, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική».

Ο σταθμός Νεραντζιώτισσα έκλεισε προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες ενώ, μαρτυρίες από επιβάτες αναφέρουν ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από καλώδια της γραμμής.


Πηγή