Για το εάν θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα η τιμή στο σουβλάκι στα 4,50 ευρώ ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA o ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Χαϊδάρι, Άρης Χρονόπουλος.
«Δεν νομίζω να γίνει αυτό» απάντησε ο κ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε πως έχουν γίνει ήδη φέτος δύο αυξήσεις και στις τιμές στα κοτόπουλα και στα χοιρινά τις οποίες οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν απορροφήσει. «Δεν βρίσκουμε προσωπικό, έχουν ανέβει πάρα πολύ οι μισθοί. Πριν από 3 χρόνια ο ψήστης έπαιρνε 6 ευρώ την ώρα τώρα παίρνει 9 ευρώ την ώρα» τόνισε μεταξύ άλλων.
Στη συνέχεια μίλησε εκτενώς για την τιμή στο σουβλάκι. «Αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Και η σχέση τιμής σχετίζεται με την ποιότητά, με το εργατικό κόστος , με το ρεύμα, με το αέριο, την αντιπαραβολή με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, που ο κόσμος έχει στραφεί σε αυτές αντί να παραγγέλνει μέσω τηλεφώνου ή μέσω δικής μας ιστοσελίδας. Θέλω να τονίσω το θέμα των ηλεκτρονικών παραγγελιών που παρασύρει τις τιμές στα σουβλάκια. Αυτό γίνεται λόγω των προμηθειών που πληρώνουν τα μαγαζιά . Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να πουλάμε μέχρι και 3,90 ευρώ ενώ στο μαγαζί έχει 3,30- 3,50 ευρώ το τυλιχτό. Μέσω των ηλεκτρονικών παραγγελιών υπάρχει αύξηση γύρω στα 4 ευρώ λόγω των προμηθειών», σημείωσε .
Τι λένε οι καταναλωτές
Για το θέμα αυτό μίλησαν και οι καταναλωτές στο MEGA. Όπως είπαν, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.
enikonomia.gr