9 18.png
9 18.png

Μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγιναν ένας άνδρας και ένα παιδάκι που βρίσκονταν στη διάβαση του ΟΣΕ, στην διασταύρωση της Ιερά Οδού με την Κωνσταντινουπόλεως.

Υπνεθυμίζεται, πως μία εβδομάδα μετά τα Τέμπη, στο συγκεκριμένο σημείο είχε ακρωτηριαστεί ένας 16χρονος, και τον Οκτώβριο του 2012 είχε ακρωτηριαστεί ο Παραολυμπιονίκης, Γιάννης Σεβδικαλής, σε ηλικία 21 ετών.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Στο βίντεο φαίνεται ο μηχανοδηγός του τρένου, και υπάλληλος της Hellenic Train να έχει σταματήσει αιφνίδια τον συρμό, να βγαίνει από το παράθυρο και να αρχίζει να επιπλήττει τον ελεγκτή διάβασης – και υπάλληλο του ΟΣΕ – για ελλιπή προσοχή, καθώς φαίνεται ότι μιλούσε στο κινητό του.

Σύμφωνα με το υλικό που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, ο μηχανοδηγός φαίνεται να λέει εκνευρισμένος στον ελεγκτή «περνάει το τρένο ρε!» και να τονίζει ότι θα του κάνει αναφορά για το εν λόγω περιστατικό.

«Ο ελεγκτής είχε κατεβασμένο το σημαιάκι & κοιτούσε το κινητό του» – Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Ο Χάρης Τορτορέλης, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Οι μπάρες κατέβηκαν από ό,τι φαίνεται. ο μηχανοδηγός με πήρε τηλέφωνο το ίδιο βράδυ που ανέβασα το βίντεο, και μου είπε ότι κατεβαίνουν αυτόματα οι μπάρες. Αυτό που μας είπε ο μηχανοδηγός είναι ότι την ώρα που περνούσε το τρένο έχει υποχρέωση ο ελεγκτής να βγει έξω και να κουνάει μια κόκκινη σημαία, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι περνάει το τρένο. Οι μπάρες δεν κατεβαίνουν και από τις 2 πλευρές του δρόμου. Ο ελεγκτής βγήκε έξω, είχε κατεβασμένη την σημαία κάτω και κοιτούσε το κινητό του, οπότε εκνευρίστηκε ο μηχανοδηγός και σταμάτησε το τρένο στην Ιερά Οδό», είπε αρχικά.

«Αρχικά ο ένας απειλούσε τον άλλο ότι θα κάνουν καταγγελία. Όταν έφυγε το τρένο ο ελεγκτής άρχισε να βρίζει. Ένα δευτερόλεπτο πριν είχα περάσει με το παιδί μου, γιατί πήγαμε στο Γκάζι να παίξει. Τα περιστατικά είναι καθημερινά, έμεις οι κάτοικοι έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες. Είχα μιλήσει με τον Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα, έχω ζητήση συνάντηση με τον κ. Δούκα, τον νέο δήμαρχο Αθηναίων αλλά δεν μας έχει δεχθεί. Ο σύλλογος της περιοχής, τα σχολεία, έχουν κάνει διαμαρτυρία έχουν κλείσει τις γραμμές. Είναι συνεχόμενα τα περιστατικά», συμπλήρωσε ο κ. Τορτορέλης.


Πηγή