rouleta.png
rouleta.png

Η διαδικτυακή δοκιμασία ονομάζεται «ρουλέτα του σεξ» και αφορά νεαρά κορίτσια ενίοτε και ανήλικα, που πρέπει να κάνουν σεξ με αγνώστους και χωρίς προφυλάξεις.

Η υπόθεση, που σόκαρε την Ιταλία τα τελευταία 24ωρα, είναι εκείνη μιας 14χρονης μαθήτριας που αποκάλυψε πως έμεινε έγκυος ακολουθώντας αυτό το παρανοϊκό παιχνίδι δοκιμασίας…

«Η πιο πρόσφατη υπόθεση που συγκλονίζει την Ιταλία, είναι μια 14χρονη από τη Ρώμη, που εκμυστηρεύτηκε σε ψυχολόγο που έκανε σεμινάριο στο σχολείο της, πως είναι έξι μηνών έγκυος», γράφει το ilmessaggero.it.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα πως η κοπέλα, που προέρχεται από προβληματική οικογένεια, υποστήριξε πως «δεν την ενδιέφερε τόσο η εγκυμοσύνη», όσο το γεγονός πως «αποκλείστηκε» από το challenge και τέθηκε «εκτός ομάδος».

Η μόδα… άρχισε από πλουσιόπαιδα

Η δοκιμασία ξεκίνησε από κύκλους πλουσίων οικογενειών στο Βελιγράδι και εξαπλώθηκε γρήγορα σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα στην Ιταλία. Οι σεξουαλικές συνευρέσεις οργανώνονται στα social media αποκλειστικά και απαγορεύεται ρητά η χρήση προφυλακτικών.

«Όταν ρώτησα το κορίτσι αν ο πατέρας γνώριζε για την εγκυμοσύνη, μου απάντησε ότι δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο πατέρας», είπε η δικηγόρος Μαρίνα Κοντολέο. Σήμερα η 14χρονη βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρίσκεται πλέον εκτός Ιταλίας μαζί με την μητέρα της», μεταδίδει το  romatoday.it.

Δυστυχώς η πρόκληση «Sex Roulette» δεν είναι το μόνο επικίνδυνο φαινόμενο. Εύρεως γνωστά έχουν γίνει και τα challenges όπως το «Calippo Tour» και το «Chinotto Tour», όπου νεαρές κοπέλες ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας για να επιδοθούν σε πράξεις σεξουαλικής φύσης με αγνώστους.

Η επικίνδυνη αυτή τάση έχει εξαπλωθεί αθόρυβα σε πολλές βαλκανικές χώρες με τις υγειονομικές αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή και μια πιθανή έξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

«Να μην αφήνουμε τα παιδιά χωρίς επιτήρηση στα social media»

Η Πολύβια Γεράκη, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο Live News συνέστησε στους γονείς να προσέχουν και να μην αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς επιτήρηση στα social media.

«Δεν αφήνουμε τα παιδιά, ακόμη και κάτω των 18 ετών που είναι έφηβοι, χωρίς επιτήρηση στα social media», τόνισε και συμπλήρωσε πως υπάρχουν τέτοια ειδικά app για τους γονείς.

Πάντως, υπογράμμισε ότι δεν γίνεται ξαφνικά στα 15 και τα 16 τα παιδιά να ελεγχθούν. «Για να έχουμε την καταστολή θα πρέπει να προηγείται ένα κομμάτι πρόληψης και εκπαίδευσης τόσο των γονέων όσο και των παιδιών», κατέληξε.


Πηγή