pari.jpg
pari.jpg

Σεφτέ στη League Phase του Champions League έκανε η Άρσεναλ, η οποία κέρδισε εύκολα την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-0 στο Λονδίνο.

Αρκετά αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Η πρώτη καλή στιγμή, έγινε στο 9′ με τον Σάκα να μην μπορεί όμως να βρει εστία. Δύο λεπτά αργότερα, οι Γάλλοι απάντησαν με τον Μέντες, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πρόβλημα στον Ράγια. Στο 20′ οι “κανονιέρηδες” άνοιξαν το σκορ. Ο Τροσάρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χάβερτς πρόλαβε τον Ντοναρούμα και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ. Οκτώ λεπτά αργότερα, η Παρί άγγιξε την ισοφάρισε. Ο Μέντες δοκίμασε τα πόδια του, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Λονδρέζων. Στο 35′ η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Σάκα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 2-0.

Καθάρισε σε ένα ημίχρονο η Άρσεναλ
(AP Photo)

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Άρσεναλ έχασε ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Μετά από πολύ ωραία ενέργεια, ο Τροσάρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Ντοναρούμα τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Έξι λεπτά αργότερα, οι “κανονιέρηδες” απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Χάβερς, αλλά και πάλι ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε απάντηση. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα όμως, ήρθε για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε. Ο Νέβες με εντυπωσιακό σουτ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράγια. Στο 85′ ο Μαρκίνιος είχε τελική, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ δεν είχε κανένα πρόβλημα.

ΓΚΟΛ: 20′ Χάβερτς, 35′ Σάκα / –
Κίτρινες: 76′ Καλαφιόρι / 76′ Ρουίθ
Κόκκινη:
Δοκάρι: – / 28′ Μέντες, 66′ Νέβες

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Τίμπερ (46′ Κίβιορ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι, Ράις, Παρτέι (64′ Μερίνο), Χάβερτς, Σάκα (90′ + 2′ Λιούις-Σκέλι), Μαρτινέλι, Τροσάρ (74′ Ζεσούς)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Μέντες, Πάτσο, Μαρκίνιος, Χακίμι, Βιτίνια (63′ Ρουίθ), Νέβες, Ζαϊρ-Εμερί, Μπαρκολά, Λι, Ντουέ (63′ Κόλο Μουανί)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League:

Τρίτη 01/10

Στουτγκάρδη – Σπάρτα Πράγας 1-1
Σάλτσμπουργκ – Μπρεστ 0-4
Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0
Ίντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μίλαν 1-0
Μπαρτσελόνα – Γιουνγκ Μπόις
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ 1-1

Τετάρτη 02/10

19:45 Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα
19:45 Χιρόνα – Φέγενορντ
22:00 Άστον Βίλα – Μπάγερν Μονάχου
22:00 Λειψία – Γιουβέντους
22:00 Λίβερπουλ – Μπολόνια
22:00 Λιλ – Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Μπενφίκα – Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Μονακό
22:00 Στουρμ Γκρατς – Κλαμπ Μπριζ.//K..


ertsports.gr