kairos.png
kairos.png

Από τη μια μεριά, βροχές αναμένονται στα δυτικά και από την άλλη στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός και ζέστη για την εποχή.

Περισσότερη ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Αιγαίο και τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Στη βροχερή μεριά της χώρας, στα δυτικά, τα φαινόμενα θα είναι ασθενούς ως και μέτριας έντασης, με πρόσκαιρες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικές βροχές στη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Η ένταση των βροχοπτώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές θα εξασθενήσει το βράδυ. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, στο νότιο Ιόνιο και στα ορεινά, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι τους 28-30 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με περισσότερη δροσιά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με 23 βαθμούς. Έως 26-27 οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6. Και μόνο στα Δωδεκάνησα προβλέπεται βορειοδυτικός άνεμος 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στην Αττική κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί, θα στραφούν το μεσημέρι σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά, από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-27 βαθμούς, νοτιοανατολικοί  οι άνεμοι 2-4 μποφόρ.


Πηγή