6 2.png
6 2.png

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε πως ήταν επιτυχημένη η αποστολή του C-130 στον Λίβανο. Το αεροσκάφος είχε ως στόχο τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων από τη Βηρυτό.

Υπενθυμίζεται μετά από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη στο ΥΠΕΘΑ τέθηκαν σε ετοιμότητα 3 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να επιχειρήσουν για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κύπριων υπηκόων από το Λίβανο.

Στην ανάρτηση του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει: «Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση».

Τα πρόσωπα των ανθρώπων αυτών τα λένε όλα. Είτε είναι ενήλικες είτε παιδιά. Οι εκφράσεις τους αξίζουν όσο χίλιες λέξεις. Αγωνία, φόβος, ανακούφιση, προσμονή. Οι 22 Έλληνες προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα λίγο πριν τις 16:30.


Πηγή