KIDEIA.png
KIDEIA.png

Ο 40χρονος Βασίλης και ο 35χρονος Δημήτρης εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και απανθρακώθηκαν, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέκαιγε τον τόπο τους.

Ο πόνος ανείπωτος για τον 40 χρόνο Βασίλη Κυριάκου αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τρία μικρά παιδιά. Στο τελευταίο «αντίο» στην Πιτσά Κορινθίας ήταν όλοι εκεί.

Θρήνος και σπαραγμός και στην κηδεία του 35χρονου Δημήτρη Σελέκου στη Λυκοποριά. Ο άτυχος Δημήτρης  ήταν πατέρας δυο παιδιών.  Σε λίγες ημέρες μάλιστα η σύζυγός του θα φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.

«Όταν οι γονείς θάβουν τα παιδιά αυτός είναι ο ορισμός της σύγχρονης τραγωδίας. 6 παιδιά θα μείνουν ορφανά. Αιτούμεθα την πρόνοια του κράτους», είπε ο θείος του.

Έρευνα για τον αντιδήμαρχο

Για πέμπτη ημέρα  οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία δίνουν μάχη με μικρές αναζωπυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η μεγάλη  φωτιά ξεκίνησε με υπαιτιότητα του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας του δήμου Ξυλοκάστρου, ο οποίος  το πρωί της Κυριακής φέρεται να εκτελούσε θερμές εργασίες στο μελίσσι του.

Αν και αρχικά ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι την Κυριακή το πρωί και την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στα Ροζενά, κάπνιζε το μελίσσι του παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή ήταν κατηγορίας 4 και απαγορευόταν τέτοιους είδους δραστηριότητα.

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.


Πηγή