3 5.png
3 5.png

Την Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται βροχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς. Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να ξεκινήσουν το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας τη δυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι ισχυρές στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με περισσότερη συννεφιά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 29-30 στα δυτικά, 30-30-32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά ίσως και 33. Λίγο πιο χαμηλές οι μέγιστες στα νησιά μας, θα πλησιάσουν τους 26-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4-6 και στο Ιόνιο στα βόρεια τμήματα έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αίθριος καιρός και ηλιοφάνεια, με τοπική συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-29, ίσως τοπικά και 30 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 3-5, το απόγευμα και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-29 βαθμούς και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Το Σάββατο προβλέπεται συννεφιά και κατά διαστήματα άστατος καιρός, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Πιθανόν ισχυρές καταιγίδες να σημειωθούν νωρίς το πρωί στα νοτιοδυτικά, σε τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου, και στα βορειοανατολικά, στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Δεν αναμένεται να έχουν σημαντική ένταση και διάρκεια τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές και το βράδυ προβλέπεται πρόσκαιρη βελτίωση. Η θερμοκρασία σε πτώση, έως 25 στα δυτικά, 27-28 στα κεντρικά και βόρεια, και έως 30 στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Νότιοι οι άνεμοι στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Μέχρι το βράδυ οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, σε Θράκη και βόρειο Αιγαίο, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Περισσότερη δροσιά περιμένουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία σε πτώση στους 23-28 οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά και 29 στα νησιά μας, Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο έως 6.


Πηγή