Capture 58.jpg
Capture 58.jpg

Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιωτικά τμήματα. Ενώ προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι πρόσκαιρα και κατά τόπους πιο πυκνή στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη νωρίς το πρωί, καθώς αυτή την περίοδο δημιουργούνται ομίχλες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 24-26 στα βόρεια και 27-28 στις υπόλοιπες περιοχές, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 29. Στα νησιά μας, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 25 στο Ιόνιο και 26-29 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες σε ήπιες εντάσεις 2-4, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο και 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-28 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι το πρωί και μεταβλητοί στη συνέχεια, 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια το πρωί, αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλη τη χώρα. Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. Θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, φτάνοντας τους 26-28 στα δυτικά και βόρεια, 30-31 στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 28 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους σε μέτριες εντάσεις, 2-4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5 στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη προβλέπεται περισσότερη συννεφιά από ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα σε όλη τη χώρα. Μικρής έντασης και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας, και στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα φτάσει μέχρι και 31 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα διατηρηθούν νοτιοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-4, τοπικά στο νότιο Αιγαίο και 5 μποφόρ.


Πηγή