konstan.jpg
konstan.jpg

Η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για όλους και για όλα σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.

«Χαλάω την πιάτσα επειδή είμαι εκεί»

«Χθες στη Βουλή είχαμε τον αγιασμό διότι ξεκίνησε η νέα τακτική σύνοδος. Ήρθε και ο πρωθυπουργός που δεν εμφανίζεται, έρχεται μία στους δύο μήνες, μία στους 4 μήνες. Τον έψαχνα», λέει ξεκινώντας τη συνέντευξή της.

«Σήμερα το πρωί ήξεραν μάλλον ότι θα έρθω εγώ εδώ, δε θα ήμουν στη Βουλή, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής που δεν ανεβαίνει συχνά στην έδρα, ανεβαίνει συνήθως μόνο όταν είναι ο πρωθυπουργός, και είπε ότι πρέπει τώρα να αρχίσουν να κλείνουν τα μικρόφωνα διότι δεν μπορούν να ακούνε μια πρόεδρο που μιλάει 30 λεπτά εκτός θέματος. Αυτά τα είπαν ο Τασούλας με τον Πλεύρη, συμφώνησαν μεταξύ τους σε μια άδεια αίθουσα ως συνήθως… μία είναι η πρόεδρος. Το να είμαι η μόνη γυναίκα αρχηγός έχει και μια ευθύνη απέναντι σε όλες μας, έχει και μια ευθύνη απέναντι συνολικά στην κοινωνία γιατί η ισότητα είναι πράξη και αν δεν δίνουμε το παράδειγμα του σεβασμού αυτό το οποίο αναπαράγεται στην κοινωνία είναι ο σεξισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, η ομοφοβία».

Όπως λέει η ίδια:

«Χαλάω την πιάτσα επειδή είμαι εκεί επειδή οι περισσότεροι δεν είναι. Λείπουν οι περισσότεροι. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν πατάει και από τη συνήθεια δεν ήταν παρόντες και παρούσες ούτε την προηγούμενη εβδομάδα που ήρθε ο πρωθυπουργός, ήρθε λίγο στα κλεφτά διότι κάπως προσπαθεί να μην το μάθουμε όταν είναι να έρθει για να μην τον πετύχουμε. Ήρθε και είχε από κάτω 38 βουλευτές δικούς του και στεναχωρήθηκε ο κ. Μητσοτάκης αλλά όταν δίνεις το παράδειγμα της απουσίας έχεις και το αποτέλεσμα αυτής της άδειας Βουλής. Εμείς καλούμε τον κόσμο στη Βουλή, γεμίζουμε τα θεωρεία και κάτω η ολομέλεια είναι άδεια. Όχι ωραία εικόνα αλλά ένα κίνητρο να αρχίσουν να πατάνε και αν δεν αρχίσουν να πατάνε, στην επόμενη Βουλή ο κόσμος να εκλέξει ανθρώπους οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί. Εμάς οι βουλευτές μας είναι πάντα εκεί».

«Πήραμε πάρα πολλές πρωτοβουλίες που ουσιαστικά ενώσαμε κόμματα της αντιπολίτευσης όταν έπρεπε να σχηματιστεί ένα δημοκρατικό μπλοκ απέναντι σε αντιδημοκρατικές πρακτικές και αυτό νομίζω ο κόσμος πια έχει αρχίσει και το βλέπει μολονότι δεν προβάλλεται πολύ από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να το ξεπεράσουμε και αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λέγεται ‘Τι σημαίνει αντιπολίτευση’», συμπληρώνει.

Για το ΠΑΣΟΚ & τον ΣΥΡΙΖΑ

«Περιμένουμε και τον δεύτερο γύρο (σ.σ. των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ), οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι κομμάτι της πολιτικής ζωής. Εγώ θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, και με ενδιαφέρει αυτό, να τελειώσουμε με ένα πολύ αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν που υπάρχει σε κόμματα τα οποία κυβέρνησαν. Αν αυτό γίνει, είναι κάτι θετικό».

Η ίδια τονίζει:

«Και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις ότι υπάρχει μια διεκδίκηση να δικαιωθεί μια κυβερνητική προϊστορία που εγώ τη θεωρώ ολέθρια για τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι διαλύεται αυτήν την στιγμή και είναι η συνέπεια μιας πολύ μεγάλης προδοσίας που έγινε το ’15. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν τα βραδυφλεγή αποτελέσματα αυτού που έγινε τότε. Υπάρχει ένας κόσμος που συνειδητοποιεί πια ότι δεν έχει να ελπίζει ούτε να περιμένει τίποτα από πρόσωπα και μηχανισμούς που τους ενδιαφέρει η καρέκλα και το χρήμα. Αυτό είναι το κριτήριο για όλα. (…) Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλα».

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με την πολιτική»

Η ίδια μίλησε για τους γονείς της και την πορεία της στην πολιτική.

«Εγώ είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με την πολιτική, είχα πάντοτε τη διάθεση συμμετοχής στα κοινά. Είχα αποφασίσει ότι είναι πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία η πολιτική και εγώ δε θα ασχοληθώ. Είμαι μαχόμενη και μάχιμη δικηγόρος και πιστεύω ότι με την πολιτική πρέπει να ασχολούνται άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν να βγάζουν το ψωμί τους. Αυτός ο οποίος δεν έχει ιδρώσει για να βγάλει το ψωμί του δεν μπορεί να ορίσει τις ζωές των άλλων ανθρώπων. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν μάθει να εισπράττουν και μάλιστα δημόσιο χρήμα από δημόσιες καρέκλες, πώς μπορούν να νιώσουν τον άλλον ο οποίος δεν βγαίνει να πληρώσει τα έξοδά του».

«Καθοριστικό για μένα ήταν η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο γιατί εκεί, παρακολουθώντας το πολιτικό προσωπικό και αυτά που γίνονταν, αισθάνθηκα ότι κυβερνάνε άνθρωποι άσχετοι, ανίκανοι που δεν είχαν το φρόνημα και την ψυχή να αντισταθούν σε κάποια οφθαλμοφανή ζητήματα που θα υπονόμευαν ολονών μας τη ζωή», τονίζει.

Για τον σύντροφό της

Σχετικά με τον σύντροφό της λέει:

«Την προσωπική ζωή τη θεωρώ πάρα πολύ σημαντική και είναι πάρα πολύ δύσκολο να την προστατεύσεις όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο. Το προσπάθησα και ίσως δεν το κατάφερα τόσο πολύ, είναι μια πολύ δύσκολη ισορροπία και πολλές φορές πρέπει να ακροβατείς. Στη δική μου πορεία κάπως συνέπεσαν και η πολιτική μάχη και δράση με την προσωπική ζωή. Ήταν αρκετά δύσκολο να περιφρουρήσεις το προσωπικό».

«Το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να είσαι αληθινός. Το ψέμα δεν το θέλω και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αλλά και το βλέπω», σημειώνει, ενώ για τον σύντροφό της λέει:

«Έχουμε περπατήσει μαζί με τον Διαμαντή πάρα πολλά χιλιόμετρα σε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Πολλές πρωτοβουλίες που πήραμε, μια σειρά από πράγματα, είναι ιδέες του Διαμαντή. Δεν είναι ο σύντροφός μου πια, μολονότι είναι και ο σύντροφός μου, αλλά είναι μια αυτοτελής προσωπικότητα με τεράστια προσφορά».


Πηγή