Capture 68.jpg
Capture 68.jpg

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν στην Χάιφα. Η Χεζμπολάχ εκτοξεύει 130 ρουκέτες με στόχο την κομβικής σημασίας πόλη στο βόρειο Ισραήλ και σπέρνει τον πανικό. Το σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει τις περισσότερες, όμως κάποιες από τις ρουκέτες βρίσκουν στόχο. Χτυπούν σπίτια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 Ισραηλινοί.

Την ίδια ώρα, η Τεχεράνη, προειδοποιεί, με κάθε ευκαιρία, το Τελ Αβίβ να μην προχωρήσει σε αντίποινα για την επίθεση με 200 βαλλιστικούς πυραύλους, την περασμένη εβδομάδα.

Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στο κεντρικό Ιράν, μετά από εκρήξεις κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν. Η ιρανική τηλεόραση έσπευσε να μεταδώσει πως επρόκειτο για στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά της ιρανικής αεράμυνας.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου λέει ότι σχεδιάζει μεθοδικά την απάντηση για το μπαράζ ιρανικών πυραύλων και δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει σε όλα τα μέτωπα.

«Όσο ο εχθρός απειλεί την ύπαρξη μας και την ειρήνη στην χώρα μας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Όσο οι όμηροί μας είναι ακόμα στην Γάζα θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν τους. Δεν θα υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός βάζει στο στόχαστρό του, ξανά τις κεντρικές περιοχές στην Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Τελ Αβίβ για τον θάνατο τουλάχιστον 120 ανθρώπων, το τελευταίο 24ωρο στους προσφυγικούς καταυλισμούς Μπουρέιζ και Ντεΐρ αλ Μπάλαχ.

Κι ενώ τα ίχνη του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είχαν χαθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έδωσε σημεία ζωής, επικοινωνώντας με τους διαμεσολαβητές στο Κατάρ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σινουάρ, φέρεται να έχει πάνω του συνεχώς μία τσάντα με εκρηκτικά και πιθανώς να χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες Ισραηλινούς ομήρους, στις δαιδαλώδεις υπόγειες σήραγγες της Γάζας.


Πηγή