12 4.png
12 4.png

Τα ισραηλινά στρατεύματα προελαύνουν στο έδαφος του νότιου Λιβάνου. Οι μάχες είναι σκληρές και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχείς.

Οι άνδρες του πεζικού υψώνουν την ισραηλινή σημαία σε οικισμό που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.

«Η σημαία που σας δείχνει τώρα ο Θοδωρής Ρωμανέας βρίσκεται μέσα στο χωριό Μαρούν ελ ρας που βρίσκεται στο νότιο Λίβανο. Έχουμε καταφέρει και έχουμε φθάσει σε μικρή απόσταση από τα σύνορα. Το συγκεκριμένο χωριό έχουν καταφέρει οι ισραηλινοί και έχουν πάρει τον έλεγχο του, τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα και έχουν προωθηθεί ακόμη πιο μέσα στο νότιο Λίβανο», μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης.

Ο απεσταλμένος του MEGA στο Ισραήλ Μαρίνος Αλειφέρης με τον εικονολήπτη Θοδωρή Ρωμανέα καταγράφουν άλλη μία επίθεση από αέρος κατά θέσεων της Χεζμπολάχ όπως λέει η ισραηλινή αεροπορία.

«Πολλές πόλεις στο νότιο Λίβανο έχουν μετατραπεί σε νεκρές ζώνες, πριν από λίγο το πυροβολικό των Ισραηλινών χτύπησε την πόλη Αϊταρούν. Ακούμε πυροβολισμούς, ενώ βλέπετε τα συρματοπλέγματα, βρισκόμαστε σε ελάχιστη απόσταση από τα σύνορα των δυο χωρών», περιγράφει ο απεσταλμένος.

Κατά μήκος των συνόρων, τις τελευταίες ώρες αποτυπώνεται μεγάλη κινητικότητα των ισραηλινών δυνάμεων.

«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να μεταφέρει άρματα μάχης σε στρατηγικής σημασίας θέσεις. Στα πλάνα του Θοδωρή Ρωμανέα βλέπετε ένα ακόμη τεθωρακισμένο όχημα των ισραηλινών να πηγαίνει σε συγκεκριμένο σημείο καθώς βρίσκεται σε εξέλιξή η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών στο νότιο Λίβανο».

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους στο Βόρειο Ισραήλ, στρατιώτες και οχήματα, μεταφέρονται στα σημεία των μαχών στα σύνορα με το Λίβανο.

Άγριο σφυροκόπημα στην Βηρυτό

Το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων στη Βηρυτό συνεχίζεται μέρα νύχτα, με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου να ανακοινώνει 22 νεκρούς και 80 τραυματίες τις τελευταίες 24 ώρες.

O απεσταλμένος του ΜΕGA στο Λίβανο Ζήσης Μούσιος με τον εικονολήπτη Άγγελο Μυρσιλή καταγράφουν εικόνες καταστροφής.

«Βρισκόμαστε στη Ματίγια, μία περιοχή που έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις ισραηλινές δυνάμεις. σε αυτό εδώ το σπίτι που βλέπετε είχαν καταφύγει άνθρωποι που είχαν έρθει από το νότο, έγιναν στόχος των ισραηλινών δυνάμεων με αποτέλεσμα να χτυπηθεί το συγκεκριμένο σπίτι. Με αποτέλεσμα, οκτώ άτομα βρήκαν ακαριαίο θάνατο, ανάμεσα τους και πέντε παιδιά».

Μαζί με τους κατοίκους της Βηρυτού, δοκιμάζεται και το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.

«Πολλές πτέρυγες των νοσοκομείων είχαν κλείσει. Τώρα αναγκαζόμαστε να τις ανοίξουμε γιατί έχουμε πολλούς ασθενείς περισσότερους από όσους μπορούμε να διαχειριστούμε», ανέφερε ο γενικός διευθυντής νοσοκομείου στην Βηρυτό.

Στο κέντρο της Βηρυτού, δεκάδες οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους,  έχουν στήσει πρόχειρα καταλύματα για να περάσουν άλλη μία νύχτα.


Πηγή