anatoli7.png
anatoli7.png

Στις 20.30 η ώρα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει το Ισραήλ πώς θα απαντήσουν στο Ιράν.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, η απάντηση φαίνεται να είναι σκληρή χωρίς ωστόσο να αναφέρουν ποιος είναι στόχος που θα χτυπήσει το Ισραήλ.

Ένα 24ωρο μετά την επικοινωνία Νετανιάχου-Μπάιντεν, το Ισραήλ φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία για τα αντίποινα στην ιρανική πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ΗΠΑ έβαλαν βέτο στο Ισραήλ, όσον αφορά ένα ενδεχόμενο χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου δείχνει σπίτια τα οποία ήταν γεμάτα με εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Αυτό αποδεικνύει πως παρά τις πιέσεις, το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά το νότιο Λίβανο.

Ισραηλινοί χτύπησαν τη βάση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο

Ένα ακόμη μέτωπο αρχίζει και διαμορφώνεται ανάμεσα στο Ισραήλ και τον ΟΗΕ, καθώς ο οργανισμός έχει διαμαρτυρηθεί δεκάδες φορές και καταγγείλει το Ισραήλ για βομβαρδισμούς σε υποδομές του ΟΗΕ.

Ένας τέτοιος βομβαρδισμός έλαβε χώρα στον Λίβανο, όπου άφησε πίσω του δύο τραυματίες, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης.

Συγκεκριμένα, ένα τανκς χτύπησε ένα παρατηρητήριο του ΟΗΕ. Το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας αντέδρασε ενώ ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε από τη UNIFIL να αποσυρθούν  από τις θέσεις τους για περίπου 5χλμ, κάτι που αρνήθηκαν να κάνουν, λέγοντας πως και οι δύο πλευρές πρέπει να ακολουθήσουν το ψήφισμα.


Πηγή