Τα δύο αδέρφια υποστηρίζουν πως ο ξάδερφός τους τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Σήμερα, οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

«Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο»

«Περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό, αφού βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος τραυματισμένος και στη συνέχεια κατέληξε στο νοσοκομείο, εμφανίστηκαν μαζί με τη μητέρα τους στο ΑΤ αυτοβούλως και ομολόγησαν την πράξη τους», λέει στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Εξήγησαν στους αστυνομικούς ότι κάτι είχε συμβεί στην παιδική τους ηλικία από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και έτσι υπήρξε ένας διαπληκτισμός και έγινε το περιστατικό. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο».

«Έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να καταθέσουν με ψυχολόγο επειδή μιλάμε για τέτοια αδικήματα, προσβολής γενετησίας αξιοπρέπειας, για να αποδειχτεί αν όντως αυτά που περιγράφουν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, λέει:

Να δούμε τις ποινές. Εκεί που υπάρχουν τέτοιου είδους τραύματα, που δεν επουλώνονται ποτέ… Αν κάποιος βίαζε ένα παιδί, το παιδί αυτό ακόμα και ψυχοθεραπεία να κάνει δε θα μπορέσει να το ξεπεράσει ποτέ. Σε καμία περίπτωση δε θα δικαιολογήσουμε την αυτοδικία και τον φόνο, όμως τα ελαφρυντικά σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξετάζονται».


Πηγή