kipsel5 1024x607.png
kipsel5 1024x607.png

Στη φυλακή οδηγούνται μετά το τέλος της απολογίας τους τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του 28χρονου εξάδελφου τους στην Κυψέλη. Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι υποστήριξαν ότι έφτασαν σε αυτή την πράξη λόγω της κακοποίησης που είχαν υποστεί στο παρελθόν από το θύμα.

Για την βαριά πράξη που τους αποδίδεται, αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων και μετά το τέλος της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», στην κατάθεσή του ο 17χρονος υποστήριξε:

«Σε ηλικία 3-4 ετών με προσέγγιζε με βιντεοπαιχνίδια και μου έλεγε πρώτα θα κάνουμε κάτι μεταξύ μας και μετρ με άφηνε να παίξω με αυτά.  Κάθε φορά που με παρενοχλούσε σεξουαλικά με απειλούσε να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν γιατί διαφορετικά θα συμβεί κάτι κακό. Μας είπε να το ξεχάσουμε, λέγοντάς μας ότι θα πρέπει να το θυμόσαστε σαν μία ωραία ανάμνηση και ότι ήταν μία ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία».

Για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος τους, Αλέξης Κούγιας.

«Έρχεται σε δύσκολη θέση η Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι σύνηθες να κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ένας αριστούχος φοιτητής, και ένας αριστούχος μαθητής. Οι γονείς του είναι μορφωμένοι, γιατί είχε ακαδημαϊκές σπουδές. Γνωμοδότησαν δύο εισαγγελείς και ήρθαν σε δύσκολη θέση. Επικράτησε η άποψη πως η βαρύτητα του εγκλήματος υπερτερεί των βλαβών που θα υποστεί η προσωπικότητά τους αν θα κρατηθούμε. Θα κάνουμε αίτημα αποφυλάκισης γιατί ύποπτοι φυγής δεν είναι και δεν είχαν τέτοιες συμπεριφορές στο παρελθόν», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ατυχία των παιδιών ήταν η διάσπαση μέσα στην οικογένεια. Η μητέρα ήθελε να πάει στη δικαιοσύνη αλλά ο πατέρας κωλυσιεργούσε αυτήν την απόφαση και τελικά δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Δεν υπήρχε άμυνα γιατί το θύμα δεν είχε μαχαίρι. Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν όμως, αν δεν γινόταν η συμπλοκή δεν θα τον σκότωναν. Προσπαθούσαν χρόνια να πάρουν μία απάντηση από αυτόν. Περίμεναν μία απάντηση. Τα παιδιά δεν είμαι παιδιά που θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Είναι ένα δράμα».


Πηγή