4 15.png
4 15.png

Αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 39χρονο και τη σύντροφό του και τους περνούν χειροπέδες στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι το βίντεο ντοκουμέντο του MEGA από τη στιγμή της σύλληψής τους.

Μέσα στο μισθωμένο αυτοκίνητό τους εντοπίζουν σε ειδική κρύπτη κάτω από το τιμόνι σε πακέτα εκρηκτικά και πυροκροτητές. Σε άλλο χώρο του οχήματος εντοπίζουν πιστόλι τύπου τοκάρεφ.

Σημαίνει συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη η περιοχή αποκλείεται από αστυνομικές δυνάμεις ενώ σπεύδει και κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Το ζευγάρι από την Αλβανία οδηγείται στα γραφεία της Ασφάλειας με τον 39χρονο γνώριμο των αρχών να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Νωρίς το μεσημέρι ο 39χρονος και η 33χρονη σύντροφός του οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοφορίας.

Για πού προορίζονταν τα εκρηκτικά;

Ο 39χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015 από τον Κορυδαλλό. Είχε απασχολήσει επανειλημμένως την αστυνομία για διάφορα αδικήματα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πιθανότατα είναι μέλος ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας, η οποία θα τοποθετείτο σε κάποιο αυτοκίνητο ή κατάστημα.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να ήταν μεταφορείς όπλων και εκρηκτικών προς τους πελάτες τους.

Ο 39χρονος και η 33χρονη πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.

Δεν «απελάθηκε» ποτέ – Συνελήφθη 12 φορές

Ο 39χρονος με τα αρχικά R.A για πρώτη φορά συνελήφθη κι απελάθηκε στις  04/11/2007.

Κατόπιν στις 10/11/2008, ένα χρόνο αργότερα δηλαδή καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ναρκωτικά.

Στις 31/07/2015 υπήρξε αποφυλάκιση από το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, και ήταν τότε που διατάχθηκε και η ισόβια απέλασή του από τη χώρα.

Κατόπιν συνελήφθη άλλες 8 φορές με ενδεικτικές συλλήψεις του να έχουν γίνει στις 06/03/2024 για ενδοοικογενειακή βία και στις 04/06/2024 για βιασμό ανήλικης.

Η σύλληψη 37χρονου και τα πυρομαχικά στο σπίτι του

Την περασμένη Τετάρτη στο Μενίδι, συνελήφθη 37χρονος Αλβανός, ο οποίος κατά την διάρκεια καταδίωξης πέταξε στο έδαφος δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, 57 φυσίγγια και δύο πυροκροτητές.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντόπισαν το κρησφυγετό του στο Μενίδι όπου βρήκαν και κατέσχεσαν περισσότερα από -4.400- φυσίγγια, -10- εκρηκτικούς μηχανισμούς, 5 χειροβομβίδες, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 70 γεμιστήρες, -25- φωτοβολίδες και πλήθος εξαρτημάτων πολεμικού υλικού.

Μετά από αυτά τα περιστατικά εκφράζονται φόβοι για έναν νέο κύκλο χτυπημάτων μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

Μέσα σε λιγότερο από 1μιση μήνα σε τυχαίους ελέγχους της αστυνομίας έχουν εντοπιστεί όπλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες που κουβαλούσαν σεσημασμένοι.


Πηγή