spirtis.png
spirtis.png

Η συνεδρίαση της χθεσινής έκτακτης ΚΕ στιγματίστηκε από σκληρές αντεγκλήσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο κ. Κασσελάκης κόπηκε από την πλειοψηφία του οργάνου και εκείνος απάντησε με μια νέα αφίσα με προεκλογικό άρωμα υποδηλώνοντας σαφώς ότι εκείνος θα τρέξει κανονικά την προεκλογική του καμπάνια και ότι την υποψηφιότητά του θα την επιβάλλει στο Συνέδριο.

Για τις εξελίξεις αυτές μίλησε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Η απόφαση που έλαβε η ΚΕ ήταν μία σημαντική απόφαση. Ήταν δημοκρατική απόφαση. Οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη λένε ανά 5λεπτο άλλα. Επιβεβαιώθηκαν όσα λέγαμε. Ένα από αυτά είναι πως ο κ. Κασσελάκης και όσοι τον στηρίζουν εξυπηρετούν το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Ζήσαμε ένα εφιαλτικό 11μηνο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε με την πολιτική αλλά ασχολούταν όποτε είχε πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης με τον γάμο του Κασσελάκη ή οτιδήποτε άλλο. Ένα πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρει την πολιτική».

Αναφέρθηκε όμως και στη δήλωση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά το «μπλόκο» στην υποψηφιότητα του Στ. Κασσελάκη, λέγοντας:

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να δηλώσει την ανησυχία του για το τέλος του Κασσελάκη. Ο Κασσελάκης τέλειωσε. Δείχνει την ανησυχία του(σ.σ Γεωργιάδης), και μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, όταν η παράταξή του με τη Δημοκρατία έχει βαρύ παρελθόν. Οι χθεσινές παρακμιακές σκηνές που είδαμε είναι η εικόνα του κ. Κασσελάκη όταν κλείνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχετε ακούσει για bullying; Εμείς ποιο bullying του κάναμε; Εγώ του άσκησα κριτική μετά τις εκλογές και έβαλε 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνουν τη διαγραφή μου. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν πρώην υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας για το Συνέδριο και για το εάν μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση της ΚΕ, λέει:

«Η απόφαση της ΚΕ δεν μπορεί να ακυρωθεί από το Συνέδριο. Εμείς τελειώσαμε χθες με την παραπολιτική και έχουμε χρέος να επαναφέρουμε την πολιτική. Αυτό θα γίνει μέσα από το Συνέδριο. Εκεί θα αναπτυχθούν οι προτάσεις και μία πρόταση είναι οι συνεργασίες. Ο κ. Κασσελάκης έχει πει πράγματα που δεν ανήκουν στο ιδεολογικό εύρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να έχουμε έναν πρόεδρο που θίγει βασικές αξίες της παράταξης και το μόνο που να τον νοιάζει είναι η εικόνα. Θα στηρίξω όποιον πάρει καθαρή θέση υπέρ της συμφωνίας και συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων».


Πηγή