louna park.jpg
louna park.jpg

Στον φάκελο της αδειοδότησης περιλαμβάνεται έγγραφο πιστοποίησης των παιχνιδιών του από την εταιρεία της οποίας η δραστηριότητα είχε ανασταλεί και τελικά η άδεια της ανακλήθηκε ως φορέα πιστοποίησης, λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λούνα παρκ έκλεισε καθώς ο πατέρας του 19χρονου ήταν αυτός που ενημέρωσε τις Αρχές και κατήγγειλε την παράνομη πιστοποίηση της εγκατάστασης. Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και τελικά ο δήμος έλαβε την απόφαση ανάκλησης.

«Ο δήμος δεν είδε, δεν άκουσε»

«Οι πιστοποιήσεις που προσκομίστηκαν στον δήμο για τα συγκεκριμένα μηχανήματα που λειτουργήσαν εκεί, έτσι όπως διαπιστώνεται, είχαν σχέση με την εταιρεία στη οποία ανακλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου η αδειοδότηση», λέει στο MEGA ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη.

«Ο δήμος όμως δεν είδε, δεν άκουσε και προχώρησε στην αδειοδότηση. Το υπουργείο έχει κοινοποιήσει έγγραφο για την ανάκληση σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο δήμος είναι η εποπτεύουσα αρχή του νόμου».

Όπως λέει ο κ. Καμπαϊλής:

«Το θέμα είναι ότι καθημερινά διαπιστώνω και ακούω ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, καταλαβαίνετε ότι έχει δημιουργηθεί πολύ μεγάλο θέμα. Το ζητούμενο είναι ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη».

Όσο για το λούνα παρκ στα Γρεβενά;

«Κινήθηκαν άμεσα από την Αστυνομία, ενημέρωσαν τον εισαγγελέα και ο εισαγγελέας έδωσε εντολή σφράγισης. Όλοι ήξεραν πλην από τον δήμο».

Σημειώνεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, αναμένεται να υπάρξουν δικαστικές εξελίξεις καθώς σήμερα θα αναβαθμιστούν και για άλλα πρόσωπα οι κατηγορίες.

«Το ζητούμενο είναι να λύσουμε πρώτα το θέμα για τον χαμό του Γιάννη. Ο δήμος και ο κάθε δήμος έχει την ευθύνη, όμως θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτό δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα».


Πηγή