8 11.png
8 11.png

Σχεδόν δύο μήνες, μετά το φρικτό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ, που στοίχισε τη ζωή στον 15χρονο Αλέξανδρο, στον 19χρονο Νίκο και τον 20χρονο Θοδωρή, οι γονείς και οι στενοί συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν και καταγγέλλουν στο Live News.

Όπως λένε, μέχρι σήμερα δεν έχουν μάθει πως έγινε το δυστύχημα. Όταν το θέμα έφυγε από το προσκήνιο, οι οικογένειες έμειναν μόνες να υποβάλλουν ερωτήματα, χωρίς να παίρνουν απαντήσεις.

«Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια», τόνισε η θεία του 19χρονου Νίκου.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανιψιός της, συγκρούστηκε στις 17 του περασμένου Αυγούστου, με βαν που μετέφερε τουρίστες.

«Μπορεί να φταίει ο Νίκος, μπορεί να φταίει το βαν. Δεν γνωρίζουμε την αλήθεια κι αυτό είναι πολύ βασανιστικό», δήλωσε η θεία του 19χρονου.

Μετά τη σύγκρουση σκοτώθηκαν οι τρεις φίλοι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και σώθηκε τραυματισμένη μια κοπέλα που ήταν μαζί τους. Στο βαν δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Λίγο πριν το δυστύχημα είχα μιλήσει με το παιδί μου. Μου είπε «μαμά, έχουμε ξεκινήσει και πάω στο σπίτι». Δυο μήνες μετά, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε την αλήθεια», είπε η μητέρα του 15χρονου Αλέξανδρου.

«Κάθε φορά που περνάω από αυτό το σημείο κλαίω και φωνάζω ”γιατί”», πρόσθεσε η θεία του θύματος.

Ξεσπούν στο Live News οι οικογένειες των θυμάτων

Παρά τις δεσμεύσεις μετά την τραγωδία, για πλήρη διαλεύκανση, το όλο θέμα όπως φαίνεται ξεχάστηκε στο πέρασμα του χρόνου.

«Η ψυχή του Αλέξανδρου δεν έχει ηρεμήσει. Ακόμα γιατί δεν έχω μάθει πως χάθηκε το παιδί μου και η δική μου ψυχή ουρλιάζει από τον πόνο. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο δύσκολο και πιο οδυνηρό», προσθέτει.

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, φίλοι των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής, είχαν κάνει πορεία διαμαρτυρίας στον αιματοβαμμένο ΒΟΑΚ.

Στην πρώτη σειρά, η μητέρα του 15χρονου Αλέξανδρου.

Μόνο στον ΒΟΑΚ, τα τελευταία 9 χρόνια, έχουν σκοτωθεί 110 άνθρωποι όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Ο αυτοκινητόδρομος των θανάτων

Πρόκειται για έναν αυτοκινητόδρομο που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 70 για να εξυπηρετεί ετησίως 50.000 οχήματα.

Σήμερα διέρχονται σε ετήσια βάση πάνω από 600.000 οχήματα και τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Μόνο το πρώτο 8μηνο του φετινού χρόνου, σκοτώθηκαν στον ΒΟΑΚ 39 άτομα. Τα 16 από αυτά ήταν μικρότερα των 25 ετών.

Ο πόνος και τα παράπονα που έχουν οι οικογένειες των θυμάτων είναι κοινά.

«Μας αφήνετε να κλαίμε… Μας αφήνετε στο σκοτάδι… Να ψάχνουμε τα γιατί και τα πως… Αλλά εμείς μιλάμε στα κρύα μάρμαρα ενός τάφου… Εμείς βλέπουμε την μαρμαρωμένη φωτογραφία του Αλέξανδρου μας».

Οι αλλεπάλληλες τραγωδίες στον ΒΟΑΚ φωτίζουν την επικινδυνότητα του δρόμου και τα λόγια στενών συγγενών των τριών θυμάτων, έρχονται να δείξουν τις διαστάσεις της αναλγησίας ορισμένων, δυο μήνες μετά το δυστύχημα που σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μητέρα του 19χρονου Νίκου στο Live News

Εκτός από τη θεία του 19χρονου Νίκου στο Live News μίλησε και η μητέρα του, κα Στέλλα.

«Ψάχνω να βρω γιατί δεν γύρισε εκείνο το πρωινό το παιδί μου στο σπίτι. Ζητάμε να μάθουμε τι έγινε εκείνο το πρωινό. Πώς έγινε το δυστύχημα. Εγώ έτσι όπως βλέπω την φωτογραφία, είδα ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερο σε όγκο από το δικό μας όχημα πάνω στο αυτοκίνητό μας», τόνισε η μητέρα και επεσήμανε:

«Το αμάξι των παιδιών μας ήταν λιωμένο. Τα παιδιά μας ήταν εγκλωβισμένα μέσα στο όχημα, είχαν ακαριαίο θάνατο».


Πηγή