Capture 123.jpg
Capture 123.jpg

Ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας σε φθινοπωρινά επίπεδα αναμένεται από την Πέμπτη και στη συνέχεια και μάλιστα θα δούμε θερμοκρασίες πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η Τετάρτη θα κυλήσει με καλό καιρό και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με περισσότερο ήλιο στα νησιά του Αιγαίου. Αραιές νεφώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα είναι παροδικά πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 23-26 στη βόρεια Ελλάδα και στους 26-28 στα δυτικά και κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Σε παρόμοια επίπεδα η μέγιστες τιμές και στο Αιγαίο, κατά μέσο όρο θα κυμανθούν κοντά στους 25-27 και έως 29 σε Κρήτη και Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο ισχυροί σε εντάσεις 4-6, με μικρή ενίσχυση κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο μετά το μεσημέρι στα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι, με τοπική συννεφιά κατά βάση αραιή, από το μεσημέρι και στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-26 βαθμούς , βόρειοι οι άνεμοι 2-4 μποφόρ, στρεφόμενοι μέχρι το βράδυ σε νότιους.


Πηγή