nd grafeia1 1 1024x512 1.jpg
nd grafeia1 1 1024x512 1.jpg

Η δεύτερη μέσα λίγες εβδομάδες κοινή εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου δεν πέρασε απαρατήρητη, την ώρα που οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έδωσαν το «παρών» στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, κρατώντας με τον δικό τους τρόπο, αποστάσεις.

«Σεβόμαστε την κριτική και τη διαφορετική άποψη», είπε μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Τους τιμήσαμε όλους στα γενέθλια. Και τους παρόντες και τους απόντες. Όλοι είναι η Νέα Δημοκρατία».

Νέες ερωτήσεις για την ακρίβεια

Οι επαφές των υπουργών με τους γαλάζιους βουλευτές συνεχίζονται, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να παίρνει σήμερα τη σκυτάλη και να ενημερώνει για τις παρεμβάσεις του υπουργείου ενόψει του σχεδίου για την βιομηχανική ανασυγκρότηση της περιφέρειας. Τα θέματα της ακρίβειας μονοπώλησαν τις παρατηρήσεις των βουλευτών.

Ο γαλάζιος Γιώργος Βλάχος, ο οποίος υπέγραψε την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, χτύπησε εκ νέου, υποστηρίζοντας ότι έχει καταθέσει προτάσεις που δεν εφαρμόζονται, τις οποίες μάλιστα έχει μεταφέρει και στον πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο στα δεξιά της, και ειδικότερα με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία αποκάλεσε αριστερή ψυχούλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αυτοχαρακτηρίστηκε κεντροδεξιά.

«Ψέμα πως ανήκουμε σε ακροδεξιό σχηματισμό στην ευρωβουλή. Ανήκουμε στους Patriots for Europe που είναι η τρίτη δύναμη στην Ευρωβουλή με συνεχώς αυξανόμενη τάση και απήχηση. Αλήθεια, αποκαλεί τη Λεπέν και το 37% των Γάλλων ακροδεξιούς;», απαντά η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

«Παρατηρούμε μια αύξηση του άγχους του Π. Μαρινάκη για τις διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα (ακρο)δεξιά. Θυμίζουμε στον ίδιο, και κυρίως στον προϊστάμενο του κ. Μητσοτάκη, πως ότι κάνουν στη θάλασσα, θα το βρουν στο αλάτι», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η ΝΔ έρχεται στα λόγια μας

«Σε άλλο ένα θέμα η ΝΔ έρχεται στα λόγια μας. Και έρχεται στα λόγια μας, γιατί πρέπει να σταματήσει η λαθρομετανάστευση. Να κλείσουν τα σύνορα. Να τελειώσει αυτή η ιστορία του «λαθροεποικισμού», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Δεν συνεργαζόμαστε ούτε συνομιλούμε με την άκρα δεξιά», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη και ο γαλάζιος Βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος, υποστήριξε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει όσον αφορά το πήχη της εισόδου στη βουλή για ένα κόμμα. «Πρέπει να ανέβει το όριο εισόδου των κομμάτων στη βουλή από το 3% στο 5%», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός πάντως έχει δηλώσει ότι οι επόμενες κάλπες θα στηθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.


Πηγή