tuchel.jpg
tuchel.jpg

Ο Τόμας Τούχελ αποτελεί τον εκλεκτό που θα αναλάβει τα “ηνία” των “Τριών Λιονταριών” από την 1 Ιανουαρίου του 2025, με τον Γερμανό προπονητή να θέτει τον πήχη ψηλά πριν καν ξεκινήσει να υπηρετεί την θέση του. Επίσης δεν ξέχασε να αναφέρει στους εκπροσώπους του Τύπου πως νιώθει μεγάλη τιμή για το πόστο που ανέλαβε.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

«Είμαι ενθουσιασμένος και με τιμάει που είμαι εδώ. Μόλις διάβασα μία ατάκα του Πελέ σε αυτό το κτίριο όπου είχε πει ότι “Το Γουέμπλεϊ είναι η καρδιά, η πρωτεύουσα και ο καθεδρικός ναός του ποδοσφαίρου” και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο. Έχουμε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ παικτών για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας στην Αμερική. Η θέση του προπονητή στην Αγγλία είναι η μεγαλύτερη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Λυπάμαι που έχω γερμανικό διαβατήριο αλλά έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για αυτή τη χώρα.

Θα χτίσουμε πάνω στη δουλειά του Σάουθγκεϊτ. Βλέπετε τα τελευταία αποτελέσματα, είναι εκπληκτικά. Η Κ-21 κερδίζει τίτλους, η ομάδα γυναικών κερδίζει τίτλους. Μπορούμε όλοι μαζί να ενώσουμε τις ιδέες μας και να χτίσουμε πάνω σε αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γκάρεθ και η FA. Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην Αγγλία, εδώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου και ξέρω ότι υπάρχουν κάποια τρόπαια που λείπουν, θέλω να βοηθήσω για να έρθουν Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας είναι συγκινητικός».

Ο Γερμανός προπονητής αποτελεί τον, μόλις, τρίτο ξένο προπονητή για την Εθνική Αγγλίας στην ιστορίας της, μετά τον Σβεν-Γκοραν Έρικσον (2001-2006) και τον Φάμπιο Καπέλο (2008-2012)

Οι.. όχι και τόσο ψύχραιμες αντιδράσεις

Ο Γκάρεθ Νέβιλ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την επιλογή του Τόμας Τούχελ, όχι όμως αναφερόμενος στην ποιότητα του Γερμανό τεχνικού αλλά στο γεγονός ότι η Αγγλία δεν μπορεί να προωθήσει κάποιον γηγενή έτσι ώστε να αναλάβει αυτός την προκειμένη θέση.

Συγκεκριμένα όσα δήλωσε: «Είναι σπουδαίος προπονητής, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε την FA για την επιλογή της, γιατί συμφώνησαν ίσως με τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Πάντως υπάρχει μια αίσθηση απογοήτευσης για το γεγονός πως επέλεξαν έναν ξένο προπονητή.

Έχω δουλέψει με τον Καπέλο και τον Έρικσον, αλλά συνειδητοποίησα ότι η ζημιά που έγινε στην εικόνα των Άγγλων τεχνικών ήταν μεγάλη. Αν δεν πρόκειται να τους προωθήσουμε στη χώρα μας, τότε δεν μπορούμε να ζητήσουμε από άλλους στην Ευρώπη να το κάνουν. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε αποκαταστήσει την πίστη στους Άγγλους όσον αφορά την ποιότητα των προπονητών».

Σφοδρή κριτική άσκησε και η “Daily Mail” η οποία έκανε λόγο για «Μαύρη ημέρα στο ποδόσφαιρο της χώρας!», σε σχετική της ανάρτηση τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/10).

«Η Αγγλία στοιχηματίζει σε έναν… Γερμανό αλλά ο Τούχελ έχει 18 μήνες για να αποδείξει ότι μπορεί. Ο Σάουθγκεϊτ μπορεί να μην ήταν η προτίμηση όλων ωστόσο έδωσε μια ταυτότητα στην ομάδα και μας έκανε όλους να πιστέψουμε. Τώρα η ΦΑ συμφώνησε με τον Τούχελ που διαθέτει ένα αμφισβητούμενο παρελθόν. Είναι αυτή η επιλογή η καλύτερη που είχαμε; Κανείς δεν έμαθε από το παρελθόν του Καπέλο και του Έρικσον; Αυτή είναι μια μαύρη ημέρα για το Αγγλικό ποδόσφαιρο. Είμαστε ο περίγελος του ποδοσφαιρικού κόσμου» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της Daily Mail.

Ο περιβάλλοντας χώρος του “νησιού” δεν έχει λάβει με τον καλύτερο τρόπο την έλευση του Τόμας Τούχελ, ωστόσο η πορεία του Γερμανού τεχνικού εκκινεί από τον Γενάρη του 25’ και τότε θα μπορεί όντως να κριθεί.//ΝΓ


ertsports.gr