Ο συνδυασμός του εσπεριδοειδούς με τον μάραθο καθαρίζει τον ουρανίσκο και κάνει το πιάτο ιδανικό συνοδευτικό για βραστό ή ψητό κρέας.
Η συνταγή έρχεται από τη Σικελία, λίκνο της fusion κουζίνας. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της επιλογής σας.
Για 8 άτομα:
- 3-4 μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες φέτες
- 8 πορτοκάλια
- 100 γρ. ελιές που έχετε περάσει ελαφρώς από το τηγάνι
Για τη σος:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από ½ λεμόνι, σουρωμένος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
- 1 κ.γ. σπόροι μάραθου (προαιρετικά)
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Για τη σος, χτυπήστε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τους σπόρους μάραθου (αν χρησιμοποιείτε) και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια αφαιρώντας κάθε ίχνος σάρκας και κόψτε τα ροδέλες.
- Βάλτε τις φέτες πορτοκάλι σε ένα μεγάλο μπολ με το φινόκιο και τις ελιές.
- Περιχύστε με τη σος, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Από το βιβλίο Sicily, εκδ. Phaidon.
iefimerida.gr