76e08ac1 aston martin db12 goldfinger edi 1 og.jpg
76e08ac1 aston martin db12 goldfinger edi 1 og.jpg

Η Aston Martin είναι η μάρκα με την πιο στενή σχέση με τον πιο διάσημο πράκτορα του κόσμου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τότε που ο 007 οδήγησε για πρώτη φορά μοντέλο της παρουσίασε την DB12 Goldfinger Edition.

Η οποία είναι φυσικά συλλεκτική, έχει σχεδιαστεί από το τμήμα Q της Aston Martin και έχει λεπτομέρειες που αποτίνουν φόρο τιμής στην κλασική DB5 που εμφανίστηκε στην ταινία «Goldfinger» του 1964.

Έτσι λοιπόν η κεντρική κονσόλα διαθέτει επιχρυσωμένα χειριστήρια, όπως τον περιστροφικό επιλογέα για τα προγράμματα οδήγησης, τον επιλογέα ταχυτήτων και τους επίσης περιστροφικούς διακόπτες για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της ταχύτητας του ανεμιστήρα καθώς και της έντασης του ήχου.

Η σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων μιμείται τις χρυσές συσκευές εντοπισμού του 007, ενώ τα στοιχεία από ανθρακόνημα με τις μεταλλικές χρυσές ίνες προσδίδουν μια αίσθηση κομψότητας στο εσωτερικό.

aston-martin-db12-goldfinger-edi-3.jpg

Τα καθίσματα με τη σειρά τους είναι καλυμμένα με δέρμα το στυλ του οποίου είναι εμπνευσμένο από την DB5, ενώ το διάτρητο σχέδιο τους που ονομάζεται Prince of Wales check θυμίζει το κοστούμι του James Bond. Επίσης υπάρχει μια διακριτική αναφορά στο τραπουλόχαρτο του «Goldfinger» στο σκιάδιο του οδηγού.

aston-martin-db12-goldfinger-edi-2.jpg

Η DB12 Goldfinger Edition είναι βαμμένη σε μια ασημένια απόχρωση που παραπέμπει άμεσα στην αρχέτυπη DB5 του James Bond, ενώ συνδυάζεται με ζάντες 21 ιντσών, μαύρες δαγκάνες φρένων, χρυσά μαρσπιέ και ένα ειδικό σήμα Q.

aston-martin-db12-goldfinger-edi-4.jpg

Συνολικά θα κατασκευαστεί μια DB12 Goldfinger Edition για κάθε έτος κυκλοφορίας της ταινίας, οπότε συνολικά θα είναι 60. Επίσης οι ιδιοκτήτες θα λάβουν μοναδικά δώρα, όπως ειδικό κάλυμμα για το αυτοκίνητό τους, τμήμα της σκηνής του Furka Pass σε φιλμ 35 χιλιοστών, αριθμημένο μπουκάλι σαμπάνιας με τέσσερα ποτήρια καθώς και ένα περιοδικό της Aston Martin που και αυτό θα κυκλοφορήσει σε μόλις 60 αντίτυπα.

aston-martin-db12-goldfinger-edi.jpg


Πηγή