chatzidiakos.jpg
chatzidiakos.jpg

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Παντελής Χατζηδιάκος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ:

«Θα έλεγα πως ψυχολογικά αυτή ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε κάτι απαίσιο. Λιγότερο από 24 ώρες από το παιχνίδι με την Αγγλία, μάθαμε πως ένας συμπαίκτης μας έφυγε από τη ζωή.

Επίσης, (ο Τζορτζ) ήταν ένας πολύ καλός μου φίλος. Έχουμε κάνει διακοπές μαζί. Τον γνώριζα ως παίκτη και ως άνθρωπο, ήταν τρομερός τύπος. Έδινε κάτι ξεχωριστό στην ομάδα. Ήρθε από την Αγγλία. Δεν μεγάλωσε στην Ελλάδα και έφερε αυτό το ιδιαίτερο στυλ. Μας έλεγε πως δεν είχε σημασία με ποιον παίζουμε, απλά πάμε να το κάνουμε.

Ωστόσο, πολλές φορές έβαζε την ομάδα πάνω από την υγεία του. Πολλές φορές έπαιζε με παυσίπονα και τα πήγαινε εξαιρετικά.

Αμέσως μετά την προπόνηση, ήμασταν όλοι στα αποδυτήρια και ο αρχηγός μας έλαβε ένα μήνυμα. Δεν μπορούσε να μιλήσει για δέκα λεπτά. Δεν ήταν 100% σίγουρο και έπρεπε να περιμένει την επιβεβαίωση. Μετά μας το είπε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Το μάθαμε αμέσως μετά την προπόνηση και την ημέρα πριν το παιχνίδι με την Αγγλία.

Όμως, το να κερδίσεις ένα παιχνίδι εδώ είναι φανταστικό. Πιστεύω πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ μάς έδωσε ένα χεράκι από εκεί ψηλά και μας βοήθησε να βάλουμε το νικητήριο γκολ. Κατά κάποιο τρόπο, ήταν ένα τυχερό γκολ. Μας έκανε χαρούμενους και μας συγκίνησε. Μετά ο αρχηγός (Μπακασέτας) μάς έφερε τη φανέλα του Τζορτζ. Συνειδητοποιήσαμε πως το ποδόσφαιρο δεν έχει μεγάλη αξία. Υπήρχαν τόσα συναισθήματα αυτή την τόσο σκληρή εβδομάδα για εμάς.

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν εξίσου σημαντικό για εμάς. Μπορούσες να το καταλάβεις από τα τελευταία λεπτά. Υπήρχε μεγάλη κούραση από το παιχνίδι με την Αγγλία, το ταξίδι και τα νέα. Όμως, πρέπει να πω πως έχουμε μία φανταστική ομάδα που είναι ενωμένη.

Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα για εμάς. Μας είπαν ότι δεν ήταν δυνατό να αλλάξει η ημερομηνία γιατί δεν… έβγαινε το πρόγραμμα. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι υγιές. Σε τέτοιες περιστάσεις μπορείς να τραυματιστείς, επειδή δεν έχεις κοιμηθεί καλά και μπορείς να επηρεαστείς από κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να παίξεις μετά από 24 ώρες.

Τέλος, καθίσαμε όλοι μαζί. Είπα, ίσως ήταν καλό γιατί παίξαμε 12 εναντίον 11. Ήταν μαζί μας και μας έδωσε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάστηκε. Ήμασταν καλοί. Μας έφερε περισσότερο κοντά αυτό το συμβάν και θέλαμε να κερδίσουμε για εκείνον. Αυτή η νίκη θα περάσει στα βιβλία της ιστορίας. Ήταν η πρώτη μας στο Γουέμπλεϊ».//ΑΦ


ertsports.gr