papathanasis.png1 .png.png
papathanasis.png1 .png.png

papathanasis.png1.png

** Ομιλία του Βουλευτή ΝΔ Θανάση Παπαθανάση σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών : «Δημιουργούμε την προοπτική ενός Δημοσίου με περισσότερες ευκαιρίες και μεγαλύτερη αξιοκρατία για όλους»

– Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης ανέδειξε τη σημασία του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο σχεδιάστηκε για την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Κύριες Παρεμβάσεις:

  1. **Επιτάχυνση των Διαδικασιών ΑΣΕΠ:**

  – Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε την απαραίτητη ταχύτητα στις διαδικασίες προσλήψεων, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών, ιδίως στην περιφέρεια και τα νησιά.

  1. **Νέο Σύστημα Επιβράβευσης:**

  – Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ανταμοιβών, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την προώθηση της κουλτούρας αριστείας στον δημόσιο τομέα, αναγνωρίζοντας τους αποδοτικούς υπαλλήλους.

  1. **Αναβάθμιση Διαδικασιών:**

  – Επικεντρώθηκε στη διαφάνεια και την ταχύτητα των διαδικασιών πρόσληψης, δίνοντας έμφαση στην αξιοκρατία και την κατάρτιση των διευθυντών για καλύτερα αποτελέσματα.

  1. **Στρατηγική Ανάπτυξης Τοπικών Κοινωνιών:**

  – Η ενίσχυση της μοριοδότησης για τους τοπικούς υποψήφιους διασφαλίζει την κάλυψη των θέσεων με στελέχη που κατανοούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, προωθώντας τη βιωσιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

5 **Διευκόλυνση μεταγραφών τρίτεκνων και πολυτέκνων προπτυχιακών φοιτητών**

Σε μία εποχή όπου οι οικονομικές πιέσεις και οι ανάγκες στήριξης των φοιτητών αυξάνονται, τέτοιου είδους μέτρα είναι ουσιώδη και απαραίτητα. Προσφέρουν πραγματική στήριξη στις πολυμελείς οικογένειες και προάγουν την ισότητα, παρέχοντας σε κάθε μέλος αυτών των οικογενειών την δυνατότητα να επιτύχει τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς του στόχους. «Δημιουργούμε έτσι μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες για όλους» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης. 

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών. «Πρέπει να αναλάβουμε δράση και να στηρίξουμε μεταρρυθμίσεις που δίνουν λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας μας με στόχο την πρόοδο, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία: 

 

 

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


Πηγή