dgda.jpg
dgda.jpg

Στον τελικό του Champions League τον περασμένο Μάιο η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα έκανε όλα σωστά, αλλά έχασε το τρόπαιο από την κυνική Ρεάλ. Το βράδυ της Τρίτης (22/10) στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο, όμως κατάφεραν να χάσουν με 5-2! Αυτά μόνο η “Βασίλισσα” της Ευρώπης, που πέτυχε πέντε γκολ μέσα σε 33 λεπτά, με τον “Βασιλιά” της Μαδρίτης, Βινίσιους, να κάνει χατ τρικ και να περιμένει σε λίγες μέρες με ανοιχτές αγκάλες την Χρυσή Μπάλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλή στιγμή για την Ντόρτμουντ στο 6′, αλλά το σουτ του Γκιρασί κατέληξε στα χέρια του Κουρτουά. Οι Βεστφαλοί πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30′ άνοιξαν το σκορ με τον Μάλεν. Ο Μπραντ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της “Βασίλισσας”, ο Γκιρασί πέρασε όμορφα στον Ολλανδό που νίκησε τον Κουρτουά. Η ομάδα του Νούρι Σαχίν μάλιστα πάγωσε το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” στο 34′. Ο Μάλεν μπήκε ορμητικά στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Γκίτενς με προβολή με το αριστερό έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Μπορούσια! Στο 37′ η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει, αλλά Ροντρίγκο και Μπέλιγχαμ σημάδεψαν το οριζόντιο δοκάρι του Κόμπελ.

Στο ίδιο έργο θεατές: Μία ακόμη μυθική ανατροπή της Ρεάλ
(AP Photo)

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ “έπνιξε” την Μπορούσια και με τον γνωστό της τρόπο άλλαξε την κατάσταση του παιχνιδιού. Στο 60′, ο Εμπαπέ έβγαλε ωραία σέντρα ωραία από τα δεξιά και ο Ρούντιγκερ σκόραρε με μια καρφωτή κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας της Ντόρτμουντ και δύο λεπτά αργότερα ο Βινίσιους με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2! Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι συνέχισαν να πιέζουν, οι Βεστφαλοί κρατούσαν γερά και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν τρίτο γκολ, αλλά όπως πάντα η “Βασίλισσα” είχε τον τελευταίο λόγο. Στο 83′ η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Λούκας Βάθκεθ. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και νίκησε με δυνατό σουτ τον Κόμπελ για το 3-2. Στη συνέχεια ο Βινίσιους πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Στο 86′ ο Βραζιλιάνος διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο και σκόραρε με δεξί για το 4-2 και στο 90+3′ ο επόμενος κάτοχος της Χρυσής Μπάλας σήκωσε στο πόδι το Μπερναμπέου, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2 με εκπληκτική ενέργεια και τελείωμα, για το τρίτο του προσωπικό τέρμα στην αναμέτρηση.

Στο ίδιο έργο θεατές: Μία ακόμη μυθική ανατροπή της ΡεάλΣτο ίδιο έργο θεατές: Μία ακόμη μυθική ανατροπή της Ρεάλ
(AP Photo)

ΓΚΟΛ: 60′ Ρούντιγκερ, 62′,86′, 90+3′ Βινίσιους, 83′ Βάθκεθ / 30′ Μάλεν, 34′ Γκίτενς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87′ Βινίσιους /
ΚΟΚΚΙΝΗ: – / –

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Μόντριτς (71′ Καμαβινγκά), Μπέλιγχαμ (90′ Γκιουλέρ), Ροντρίγκο (85′ Τσουαμενί), Βινίσιους, Εμπαπέ (90′ Θεμπάγιος).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μπενσεμπαϊνί, Σλότερμπεκ, Σούλε, Ριέρσον (76′ Τσαν), Σάμπιτζερ, Ενμέτσα (76′ Μπάιερ), Μπραντ, Γκίτενς (55′ Άντον), Μάλεν (64′ Γκρος), Γκιρασί.

Στο ίδιο έργο θεατές: Μία ακόμη μυθική ανατροπή της ΡεάλΣτο ίδιο έργο θεατές: Μία ακόμη μυθική ανατροπή της Ρεάλ
(AP Photo)

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της League Phase:

Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Μίλαν – Μπριζ 3-1
Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1
Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
Άστον Βίλα – Μπολόνια 2-0
Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1
Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 5-2
Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ 0-2
Χιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

19:45 Αταλάντα – Σέλτικ
19:45 Μπρεστ – Λεβερκούζεν
22:00 Σάλτσμπουργκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ
22:00 Γιουνγκ Μπόιζ – Ίντερ
22:00 Λειψία – Λίβερπουλ
22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας
22:00 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου
22:00 Μπενφίκα – Φέγενορντ.//Λ.


ertsports.gr