osfp3 1.jpg
osfp3 1.jpg

Δυναμικό “μπάσιμο” πραγματοποίησε ο κάτοχος του UEFA Youth League, Ολυμπιακός, στη φετινή διοργάνωση, καθώς ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και επικράτησε πολύ εύκολα με 5-0 της εσθονικής Ταλίνα Κάλεφ. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου (19:00) θα διεξαχθεί η ρεβάνς του ζευγαριού.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα και επέβαλε την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό το σουτ του Καρκατσάλη που είχε προωθηθεί για το κόρνερ πέρασε λίγο έξω. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 30΄ και την άστοχη προσπάθεια του Λιατσικούρα για να δούμε την επόμενη. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Παπακανέλλου δύο λεπτά αργότερα. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ανεβάσει στροφές και το γκολ έμοιαζε να πλησιάζει, πράγμα που συνέβη στο 36΄ με κεφαλιά του Γιουσούφ ύστερα από γλυκιά σέντρα του Παπακανέλλου. Μάλιστα, πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Τουφάκης έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το 2-0 με όμορφο πλασέ, με δημιουργό ξανά τον 19χρονο μεσοεπιθετικό.

Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός, έτσι ακριβώς άρχισε και στην επανάληψη, σκοράροντας άμεσα για το 3-0 με “δράστη” τον Παναγάκη. Ο Αντώνης Παπακανέλλος ήταν σε μεγάλα κέφια και δε σταμάτησε το προσωπικό του σόου, βάζοντας το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερ, με υπέροχο τελείωμα στο 56ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν αρκετά το ρυθμό τους, μην επιτρέποντας βέβαια στους αντιπάλους τους να κρατήσουν την μπάλα και να γίνουν απειλητικοί. Παρ’ όλα αυτά, δεν είχαν κλείσει ακόμη τον λογαριασμό τους, με τον Γιουσούφ να διπλασιάζει λίγο πριν το τέλος τα προσωπικά του τέρματα στο 85ο λεπτό, σημειώνοντας το τελικό 5-0.

ΓΚΟΛ: 36΄, 85΄ Γιουσούφ, 42΄ Τουφάκης, 48΄ Παναγάκος, 65΄ Παπακανέλλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: / 67΄Αλαφάκης
ΔΟΚΑΡΙΑ:

Ολυμπιακός: Γεωργακόπουλος, Καρκατσάλης (88΄Πλειώνης), Πρεκατές, Παναγάκος, Γιωτόπουλος (61΄Σιόζιος), Λιατσικούρας, Τουφάκης, Αλαφάκης (71΄Ρολάκης), Πνευμονίδης (61΄Λίγδας), Παπακανέλλος (71΄Φίλης), Γιουσούφ.

Ταλίνα Κάλεφ: Λίκερ, Κόλο, Καγιάρι, Τσερνγιάκοφ, Κιρτ (74΄Ουκίβι), Πάλου (86΄Κοραστέλιοφ), Σαλ-Αλ-Σαλέρ (60΄Τρόιφελντ), Σουρόγκιν, Νίγκουλα (76΄Λέις), Γιούρισο (86΄Λασν), Λίβες.//ΑΦ


ertsports.gr