AP24297732416882.jpg
AP24297732416882.jpg

Mε τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η αγγλική ομάδα πήρε κεφάλι σκορ μόλις από το 3ο λεπτό. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα άλλαξαν ωραία την μπάλα, κινήθηκαν μεταξύ των ζωνών άμυνας της Σπάρτα Πράγας και ο Φόντεν με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βίνταλ, κάνοντας το 1-0. Στο 10′ οι “πολίτες” έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Χάαλαντ να νικά τους πάντες στον αέρα και να παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Δανός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά κι έδιωξε.


Στο 26′ η Σπάρτα Πράγας έκανε αισθητή την παρουσία στα καρέ των πρωταθλητών Αγγλίας, με τον Μπιρμάνσεβιτς να κάνει μία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Ορτέγκα. Ο Φόντεν είχε την ευκαιρία στο 36′ να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του, ωστόσο δεν τα κατάφερε και το… ρευστό 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο “Έτιχαντ”.

“Σκόρπισε” την Σπάρτα Πράγας η Μάντσεστερ Σίτι (highlights)
AP Photo

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ακέ να σκοράρει από κοντά στο 47′ σε μία φάση διαρκείας, ωστόσο ο Ολλανδός αμυντικός χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε. Πάντως, το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με τον Χάαλαντ να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 58ο λεπτό. Ο Σαβίνιο έκανε την κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Νορβηγός επιθετικός με εναέριο τακουνάκι νίκησε τους πάντες και διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων. Γρήγορα ήρθε και τρίτο γκολ από τους “πολίτες” με σκόρερ τον Στόουνς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γκιντογκάν, ο οποίος έκανε το γέμισμα και ο Άγγλος στόπερ με δύσκολη κεφαλιά έγραψε το 3-0. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Χάαλαντ με το δεύτερό του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νορβηγός φορ με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 στο 68′. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Νούνες στο 87′. Ο Πορτογάλος ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα κι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

ΓΚΟΛ: 3′ Φόντεν, 58′, 68′ Χάαλαντ, 64′ Στόουνς, 88′ (πεν.) Νούνες
Κίτρινες: 7′ Στόουνς – 87′ Πρεσιάδο
Κόκκινη:
Δοκάρι:
Stats: Στο ματς αυτό ο Έρλινγκ Χάαλαντ έφθασε τα 44 γκολ στο Champions League και το κατάφερε αυτό στην 42η συμμετοχή του στη διοργάνωση. Ο Μέσι χρειάστηκε 63 παιχνίδια για να φθάσει σ’ αυτό τον αριθμό τερμάτων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο 86.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Στόουνς (74′ Ντίας), Ακάντζι, Ακέ (74′ Γκβάρντιολ), Νούνες, Γκιντογκάν (69′ Κόβασιτς), Σίλβα (69′ ΜακΆτι), Σαβίνιο, Φόντεν, Χάαλαντ (81′ O’Ράιλι).

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Λαρς Φρίις): Βίνταλ, Σόρενσεν, Πανάκ, Βιτίκ, Ρίνες (89′ Βίεσνερ), Καϊρίνεν (89′ Σολμπάκεν), Λάτσι, Πρεσιάντο, Χαραλσίν (46′ Κρασνίκι), Ολατούντζι (60′ Ραχμάνι), Μπιρμάνσεβιτς (73′ Ντάνεκ).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής της League Phase:

Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Μίλαν – Μπριζ 3-1
Μονακό – Ερυθρός Αστέρας 5-1
Άρσεναλ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
Άστον Βίλα – Μπολόνια 2-0
Γιουβέντους – Στουτγκάρδη 0-1
Παρί Σεν Ζερμέν – Αϊντχόφεν 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ 5-2
Στουρμ Γκρατς – Σπόρτινγκ 0-2
Χιρόνα – Σλόβαν Μπρατισλάβας 2-0

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Αταλάντα – Σέλτικ 0-0
Μπρεστ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1
Σάλτσμπουργκ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 0-2
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λιλ 1-3
Γιούνγκ Μπόις – Ίντερ 0-1
Λειψία – Λίβερπουλ 0-1
Μάντσεστερ Σίτι – Σπάρτα Πράγας 5-0
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 4-1
Μπενφίκα – Φέγενορντ 1-3.//N.

“Σκόρπισε” την Σπάρτα Πράγας η Μάντσεστερ Σίτι (highlights)“Σκόρπισε” την Σπάρτα Πράγας η Μάντσεστερ Σίτι (highlights)
AP Photo




ertsports.gr