turk 1024x576.jpg
turk 1024x576.jpg

Σοκάρουν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την στιγμή της επίθεση ομάδας ένοπλων στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα.

Στο ένα βίντεο φαίνεται οι ένοπλοι να αποβιβάζονται από ένα ταξί και να ανοίγουν πυρ. Μάλιστα διακρίνεται να έχει πέσει στο έδαφος από τα πυρά.

Σε άλλο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πύλης της βιομηχανίας φαίνονται ένας άντρας και μια γυναίκα βαριά οπλισμένοι να πλησιάζουν την είσοδο ενώ πίσω τους είναι το ταξί και ένας άνδρας πιθανότατα νεκρός στο έδαφος.

Μάλιστα τα πρόσωπα των δραστών δεν είναι καλυμμένα, ενώ η επίθεση έγινε την στιγμή της αλλαγής της βάρδιας στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία.

Πέντε πολίτες έχουν χάσει την ζωή τους, δύο εκ των δραστών και 22 τραυματίες, ενώ ένας εκ των τραυματιών είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μετά την επίθεση και τους πυροβολισμούς ακουλούθησε μία έκρηξη, η οποία έγινε ως αντιπερισπασμός, για να καταφέρουν οι δράστες να μπουν στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία και να σκοτώσουν όσους περισσότερους γίνεται αλλά και να κρατήσουν ομήρους.

Η αντίδραση των τουρκικών Αρχών ήταν άμεση καθώς μέσα στα πρώτα 7 λεπτά έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο για να προσπαθήσουν να εξοντώσουν τους δράστες.

Η όλη επιχείρηση διήρκησε περίπου 2 ώρες. Στην εν λόγω Αεροδιαστημική Βιομηχανία εργάζονται τουλάχιστον 10.000 άτομα, από τους καλύτερους ερευνητές της Τουρκίας, καθώς είναι κέντρο ερευνών για την εξέλιξη των συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και το τελευταίο διάστημα έχει συγχωνευθεί με την Εθνική Εταιρεία Κατασκευής Αεροσκαφών.

Προς το παρόν δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την επίθεση, ωστόσο όλες οι δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας αφορούν στο PKK.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε ανάρτηση στο διαδίκτυο μεταξύ άλλων πως «τα βρόμικα χέρια που απειλούν τηνΤουρκία θα “σπάσουν”».


Πηγή