Khephren Thuram Marcus Thuram.jpg
Khephren Thuram Marcus Thuram.jpg

Η συνύπαρξη των δύο αδερφών στο γήπεδο και η παρακολούθηση τους από τον πατέρα τους, δεν θα συμβεί την Κυριακή για πρώτη φορά. Στις 29 Ιανουαρίου 2019, η Γκινγκάμπ είχε υποδεχθεί την Μονακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας, με τον Μάρκους Τουράμ (21 ετών τότε), να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ομάδας από το “Πριγκιπάτο”, ενώ ο Κεφράν (17 ετών τότε) βρισκόταν στον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας. Στο 55ο λεπτό ο νεαρός παίκτης της Μονακό θα κάνει το 2-2, ενώ στο 80’ ο Ζαρντιμ θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον νυν χαφ της Γιούβε, δημιουργώντας έτσι την πρώτη συνύπαρξη των δύο αδερφών σε επαγγελματικό επίπεδο.

2098 μέρες αργότερα, η ιστορία θα επαναληφθεί. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση οι ρόλοι των δύο παικτών είναι τελείως διαφορετικοί. Ο Μάρκους αποτελεί τον παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ στην κορυφή της επίθεσης της Ίντερ, όντας σε τρομερή φόρμα στην αρχή της φετινής σεζόν, αφού μετράει 8 γκολ σε 10 αγώνες (εκ των οποίων τα 7 είναι στο πρωτάθλημα). Από την άλλη, ο Κεφράν έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Τιάγκο Μότα και αποτελεί έναν από τους παίκτες των “Μπιανκονέρι” που περιμένουν πολλά στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, στο background της όλης αυτής ιστορίας βρίσκεται ο Λιλιάν Τουράμ. Ο πρώην Γάλλος αμυντικός αγωνίστηκε στην ομάδα του Τορίνο από το 2001 έως και το 2006 (144 συμμετοχές), έχοντας συνδυάσει το όνομα του με τις συνεχόμενες κατακτήσεις του Ιταλικού πρωταθλήματος της σεζόν 2001-2002 και 2002-2003. Στον αγώνα της Ίντερ στην Βέρνη απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις, ο Τουράμ σε δηλώσεις στο τέλος της αναμέτρησης απάντησε στο ερώτημα για το ποιον από τα δύο αδέρφια θα υποστηρίζει ο πατέρας τους «Ο πατέρας μου θα υποστηρίξει την Γιουβέντους, γιατί βρίσκεται ο μικρός μου αδερφός στην ομάδα και επειδή έπαιξε και εκεί». Στο ματς της “Γηραιάς Κυρίας” με την Στουτγκάρδη, στο οποίο και ηττήθηκε, ο Κεφραν δήλωσε μετά το παιχνίδι πως «Είμαι χαρούμενος και περήφανος, ήταν αυτό που ονειρευόμασταν ως παιδιά. Είναι κάτι μεγάλο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο αγώνας». Θα είναι η δεύτερη φορά που τα δύο αδέρφια θα τεθούν αντιμέτωποι ως αντίπαλοι για 90 λεπτά.//ΝΓ


ertsports.gr